رئیس سازمان پزشکی قانونی: از ۱۰ هزارو ۸۴۸ پرونده قصور پزشکی در سال گذشته ۵ هزارو ۳۲ پزشک محکوم و ۵ هزارو ۸۱۶ پزشک تبرئه شدند.
وی گفت: براساس نظر کمیسیونهای قصور پزشکی جراحان زنان و زایمان، دندانپزشکان، جراحان عمومی و پزشک عمومی بیشترین شکایتها را به ترتیب داشته اند و در کل پروندههای قصور پزشکی در سال گذشته در مقایسه با سال ۹۸ بیش از ۲ درصد کاهش داشته است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از مردم خواست حتماً تخصص و مهارت پزشکان را قبل از هرگونه مراجعه به آنها و یا اعمال جراحی مدنظر قرار دهند و به همکاران پزشک هم توصیه کرد دقت لازم را در ارائه خدمات به مردم داشته باشند.
آقای دکتر مسجدی در بخش دیگری از سخنانش به آمار مسمومیت با گاز منواکسید کربن اشاره کرد و افزود: پارسال ۹۲۶ نفر به علت مسمومیت با این گاز جان باختند که در مقایسه با سال ۹۸ حدود ۱۸ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: بیشتر تلفات در نیمه دوم سال بوده و بیشترین تلفات به ترتیب در استانهای تهران، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی و کمترین تلفات در استانهای قم، گلستان و کهگیلویه و بویراحمد بوده است و در استانهای هرمزگان و بوشهر هیچ گزارشی دال بر فوت بر اثر گاز منواکسید کربن دریافت نکرده ایم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: بیشترین تلفات در ماه دی (۱۶۹ فوتی) و کمترین تلفات در شهریور (۱۹ فوتی) گزارش شده است.
آقای دکتر مسجدی درباره آمارهای فوت بر اثر برق گرفتگی هم گفت: پارسال ۷۹۳ نفر به همین علت جان باختند که در مقایسه با سال ۹۸، ده و نیم درصد افزایش داشته است.
وی افزود: بیشتر برق گرفتگیهای منجر به فوت در استانهای تهران، خوزستان و فارس و کمترین تلفات در استانهای چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و اردبیل بوده و بیشترین تلفات با ۹۰ فوتی در ماه تیر و کمترین آن با ۳۳ فوتی در اسفند گزارش شده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور درباره آمارهای سقط جنین درمانی نیز گفت: پارسال ۸ هزار و ۵۲۰ مجوز سقط درمانی داده شد که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ حدود ۵ درصد کاهش داشت و ۲ هزار و ۸۸ مورد هم منوط به صادر نشدن مجوز سقط درمانی شده بود.
آقای دکتر مسجدی درباره آمار متوفیان ناشی از مصرف مواد مخدر و داروهای مخدر افزود: پارسال ۹۷۷ نفر به سبب مصرف مواد مخدر، ۲۱۲ نفر به سبب مصرف مواد محرک و ۲ هزار و ۵۵ نفر به سبب مصرف داروهای مخدر و هزار و ۳۹۳ نفر به سبب سوءمصرف همزمان چند دسته دارو و مواد فوت کرده بودند که در مجموع میزان فوتیهای مصرف مواد مخدر و محرک و همچنین داروهای مخدر در سال ۹۹ در مقایسه با سال ۹۸ سه و شش دهم درصد افزایش داشته است.
وی درباره آمار معاینات روانپزشکی هم گفت: در سال ۹۷، ۶۲ هزار و ۸۰۲ معاینه و در سال ۹۸، ۶۲ هزار و ۵۰۱ معاینه و در سال ۹۹، ۶۴ هزار و ۴۸۷ معاینه انجام شده است که تعداد مردان معاینه شده در سالهای ۹۸ و ۹۹ در حدود دو برابر زنان بوده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور درباره آمار مربوط به معاینات نزاع هم افزود: ۵۸۵ هزار و ۳۷۴ نفر به این دلیل به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که این میزان مراجعه در سال ۹۸ با نیم درصد کاهش ۵۸۲ هزار و ۵۶۷ مورد بوده است.
آقای مسجدی گفت: بیشترین مراجعه کنندگان به دلیل نزاع مربوط به استانهای تهران، خراسان رضوی و اصفهان و کمترین موارد مربوط به استانهای ایلام، بوشهر و خراسان جنوبی بوده است.
وی افزود: بیشترین مراجعات نزاع مربوط به ماه تیر و کمترین آن مربوط به فروردین بوده است.