به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ؛ زورآزمایی بین مقامات فرانسوی و سازمان دهندگان تظاهرات در حمایت از فلسطین که قصد دارند امروز شنبه تظاهراتی در پاریس برگزار کنند؛ همچنان ادامه دارد. سازمان دهندگان این تظاهرات به رغم تائید ممنوعیت برگزاری این تظاهرات از سوی دستگاه قضایی، حاضر به سکوت در برابر خشونتها در فلسطین و عدم اعلام همبستگی با فلسطینیها نیستند.
انجمن فلسطینیان در ایل-دو-فرانس در بیانیهای که توسط انجمنها و گروههای دیگری از قبیل انجمن مالیات معاملات مالی و اقدام شهروندان (Attac)، اقدام ضدفاشیست پاریس-حومه، حزب جدید ضدسرمایه داری و حزب بومیان جمهوری امضا شده است، اعلام کرد: «از آنجا که ما حاضر به سکوت در برابر اعلام همبستگی با فلسطینیها نیستیم و آنها (مقامات) مانع از برگزاری تظاهرات ما شده اند، روز شنبه ساعت ۱۵ در متروی باربِس حضور خواهیم یافت.»
این بیانیه شامگاه جمعه پس از آن منتشر شد که دادگاه اداری با رد درخواست تقاضای وکلای انجمن فلسطینیان در ایل-دو-فرانس، ممنوعیت برگزاری تظاهرات را که وزارت کشور اعلام کرده بود، تائید کرد.
یکی از وکلای این انجمن ضمن محکوم کردن «نقض کامل آزادی بیان» از سوی مقامات فرانسوی اعلام کرد: «فرانسه تنها دموکراسی است که چنین تظاهراتی را ممنوع میکند.»
رئیس پلیس پاریس در صفحه توئیتر خود اعلام کرد: «کسانی که در این تظاهرات ممنوعه شرکت کنند، ۱۳۵ یورو جریمه خواهند شد.»
دیدیه للمان، رئیس پلیس پاریس شامگاه پنجشنبه به درخواست ژرالد دارمنن وزیر کشور فرانسه، دستور ممنوعیت برگزاری تظاهرات روز شنبه در حمایت از فلسطینیها را صادر کرد.
وی مانند وزیر کشور فرانسه با اشاره به حوادث سال ۲۰۱۴ که در جریان تظاهراتی در حمایت از فلسطینیها در پاریس، درگیریهایی روی داد، در توجیه این ممنوعیت، «خطر جدی اخلال در نظم عمومی» و همچنین احتمال «اقداماتی علیه کنیسهها و منافع اسرائیل» را مطرح کرد.
دادگاه اداری پاریس اعلام کرد در شرایط بین المللی و داخلی کنونی، خطر جدی اغتشاشات بسیار زیاد و حتی بالاتر از سطح آن در سال ۲۰۱۴ است.
این دادگاه همچنین حکم داد از نیروهای نظامی که در چارچوب مقابله با تروریسم به شدت بسیج شده اند، خواسته میشود در دو روز آخر هفته بر رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم نظارت داشته باشند.
این وکیل این انجمن گفت: «از سال ۲۰۱۴ تا کنون چندین تظاهرات در دفاع از آرمان فلسطین در فرانسه بدون هیچ مشکلی برگزار شده است.»
ولید عطاء الله، یکی از مسئولان انجمن فلسطینیان «ایل-دو-فرانس» این ممنوعیت را محکوم کرد و آن را «همدستی فرانسه با دولت اسرائیل» خواند.
وی خاطرنشان کرد: «فرانسه آزادی بیان و تظاهرات را تضمین میکند و فلسطین نباید از این قاعده مستثنی شود. بمبهایی بر سر مردم کشوری فرو میریزد، دهها غیرنظامی کشته میشوند. آن وقت ما حق نداریم که بگوییم موافق آن نیستیم؟»
این تظاهرات ابتدا قرار بود روز جمعه برای یادبود روز نکبت -سالگرد اخراج صدها هزار فلسطینی و اشغال فلسطین به دست اسرائیل در تاریخ ۱۴ مه ۱۹۴۸ میلادی- برگزار شود که با توجه به تشدید خشونتها در فلسطین اشغالی و نوار غزه طی چند روز گذشته، انتظار میرفت که تظاهراتی بسیار گسترده برگزار شود.
ولید عطاءالله گفت: سازمان دهندگان این تظاهرات در نظر داشتند در این تجمع موضع فرانسه را که گفته میشود به نفع اسرائیل است، محکوم کنند و از دولت بخواهند که بمبارانهایی را که غیرنظامیان را در غزه میکشد، به شدت محکوم کند.
ژرالد دارمنن، وزیر کشور فرانسه روز پنجشنبه از پلیس خواست تجمعاتی را که در دیگر شهرهای این کشور برنامه ریزی شده است، به دقت دنبال کند و در صورت لزوم از برگزاری آنها ممانعت به عمل آورد و از محلهایی که جامعه یهودیان به آنها تردد دارند، محافظت کند.
همچنین تظاهرات روز شنبه در حمایت از مردم فلسطین در برخی شهرها همچون نیس ممنوع شده است. اما در شهرهای لیون، بوردو، مون پلیه، مارسی، نانت، رن، تولوز، لیل، متز، استراسبورگ و سنت-اتین برگزاری این تظاهرات مجاز است.
این مسئله بحث شدیدی را در طبقه سیاسی فرانسه بین حامیان دستور دولت که اکثریت آنها از احزاب راست و راست افراطی هستند و کسانی که این ممنوعیت را غیرقابل قبول میدانند و از جناح چپ تندرو هستند، به راه انداخته است.
مانوئل والس، نخست وزیر سابق فرانسه هفته گذشته حمایت خود را از اسرائیل اعلام کرد و در شبکه تلویزیونی LCI ممنوعیت برگزاری تظاهرات را «تصمیمی جدی، اما موجه» توصیف کرد.
سیلون مایار، نماینده حزب «جمهوری به پیش» در شهر پاریس این تصمیم را «تصمیمی سخت گیرانه، اما ضروری برای حفظ نظم عمومی» خواند.
آن هیدالگو، شهردار سوسیالیست پاریس نیز این تصمیم دولت را «هوشمندانه» دانست و گفت: «من نگران خشونتها هستم. زیرا همگی تظاهرات سال ۲۰۱۴ را به یاد داریم که در جریان آن شعارهای وحشتناکی مانند مرگ بر یهودیان سر داده شد.»