مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری از آغاز مبارزه با ملخ بومی در اراضی کشاورزی استان خبر داد.
وی افزود: بیشترین سطح آلوده به ملخ بومی در شهرستانهای لردگان، خانمیرزا و کوهرنگ است و تاکنون بیش از ۱۰۰ هکتار از مزارع شهرستان خانمیرزا سمپاشی شده و در شهرستان کوهرنگ و لردگان نیز این روند آغاز شده است.
مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته سطح مبارزه با ملخ بومی در استان در یک هزار و ۲۰۰ هکتار بود که پیشبینی میشود امسال به دلیل افزایش خشکسالی این سطح تا یکهزار و ۷۰۰ هکتار نیز افزایش یابد.
شبانی بر همکاری سایر نهادها به خصوص مدیریت ستاد بحران استان برای تامین اعتبار در زمینه خرید سم تاکید کرد و گفت: طرح مبارزه با ملخ بومی با همکاری کشاورزان، سازمان جهادکشاورزی و بسیج سازندگی در آغاز شده است.
وی به پایش روزانه گروههای پایش سازمان جهادکشاورزی در شهرستانهای هممرز با استان خوزستان اشاره کرد و گفت: تا کنون هجوم ملخهای صحرایی مهاجر به استان نداشتیم و ملخهایی که در مزارع استان دیده میشود ملخ بومی شاخک بلند است که این ملخ از جنگل به سمت مزارع حاشیه جنگل ریزش دارد.
به گفته مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، ملخ شاخک بلند، ملخ مراکشی و ایتالیایی از جمله گونه ملخهای مشاهده شده در سطح مزارع استان است که ملخ شاخک بلند بیشتر در سطح اراضی کشاورزی مشاهده میشود.
در استان یک نوع ملخ بوم شاخک بلند وجود دارد که سالانه برای مقابله با این ملخ یک هزار تا ۲ هزار هکتار از باغات و اراضی کشاورزی استان سمپاشی میشود.
این استان به دلیل محصور بودن میان رشته کوه زاگرس و همچنین ارتفاع بالا از سطح دریا در ۲ دهه گذشته کمتر مورد هجوم ملخهای مهاجر قرار گرفته است.