سوءتغذیه و چاقی از عوامل تهدیدکننده افزایش مرگ و میر در بیماری همهگیر کووید-۱۹ هستند و در طولانی مدت هر دو به طور بالقوه میتوانند اثر واکسن را تضعیف کنند.
عوامل تغذیهای (نمایه توده بدنی، وضعیت ریزمغذیها مانند ویتامین A,D,E و روی) نقش موثری را در پاسخ فرد به واکسنها دارند. به گفته پروفسور سرینات ردی، "واکسن فقط محرک آنتیژنیک میباشد و نحوه واکنش بدن تحت تأثیر وضعیت تغذیهای است و تاثیر واکسن در افراد متفاوت خواهد بود".
تغذیه سالم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و برعکس نداشتن یک رژیم غذایی سالم میتواند منجر به تضعیف ایمنی ذاتی و اکتسابی شود و فرد را مستعد ابتلا به عفونت کند. با این وجود میتوان با اصلاح کمبودهای تغذیهای، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد. ارتباط سیستم ایمنی با دریافت کافی برخی از ویتامینها و موادمعدنی مانند روی، آهن و سلنیوم شناخته شده است. یک مطالعه مروری تاثیر ویتامینهای C و D و روی در تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به عفونتها را نشان داد؛ بنابراین مصرف یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی برای حمایت از سیستم ایمنی بدن و مقابله با عوامل بیماری زا معقول است.
سوء تغذیه میتواند کیفیت پاسخ ایمنی به واکسیناسیون را به ویژه در جمعیتهای آسیب پذیر تحت تأثیر قرار دهد. یک رژیم غذایی متعادل و سالم میتواند سیستم ایمنی را قوی و جلوگیری از بروز بیماریهای مزمن و عفونتها را تضمین کند.
مطالعات نشان میدهد در افراد مسن که پنج وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات و یا مکملهای ویتامین E مصرف کردهاند، پاسخ بهتری نسبت به واکسنها و ذخیرههای آنتی بادی وجود دارد. پلی فنولها، ریز مغذیهایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند. مطالعات انجام شده حاکی از آن است که مصرف طولانی مدت پلی فنولها به دلیل خواص ضد التهابی، افراد را در برابر بیماریهای قلبی عروقی و دیابت محافظت میکند.
در مطالعهای نیز نقش روی و سلنیوم در تنظیم سیستم ایمنی در مدیریت کووید-۱۹ موثر نشان داده شد، متخصصان بهبود سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی غنی از مواد مغذی را برای بهبود پاسخهای ایمنی پیشنهاد میکنند.