نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: بهتر است افراد متمکن به پرداخت فطریه به اندازه واجب شرعی بسنده نکنند و برای کمک بیشتر به افراد آسیبپذیر، مبلغ بیشتری بپردازند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سیداحمد علم الهدی، وی با تبریک عید
وی با بیان شرایط پرداخت فطریه به نیازمندانی که خود روزه داران می شناسند، بیان کرد: اگر هم خانواده ای نیازمند در اطرافشان نبود می توانند به برخی از مراکز امدادی مثل کمیته امداد و دستگاه هایی که در مسیر خدمت به فقرا، اقشار آسیب پذیر و ایتام هستند فطریه خود را بدهند تا به مورد شرعی خودش مصرف شود.
آیت الله علم الهدی افزود: این امر، یک قسم از اقسام زکات است و در حالی که بقیه موارد زکات، زکات مال است ولی این، زکات بدن است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، مقدار فطریه را برابر با 3 کیلو طعام دانست و گفت: این طعام یا نان و گندم است یا برنج که معمولا قوت غالب مردم ماست؛ اگر بخواهند به حساب نان بپردازند باید برای هر فرد حداقل 20 هزار تومان و اگر بخواهند به حساب برنج بپردازند، حداقل برای هر فرد 75 تا 90 هزار تومان باید پرداخت کنند.
آیت الله علم الهدی در خصوص کفاره افرادی که به خاطر عذرشرعی موفق به روزه داری در ماه مبارک رمضان نشدند، هم گفت: این افراد اگر تا پایان سال به خاطر شرایط جسمانی توان روزه گرفتن را ندارند، برای پرداخت کفاره ماه مبارک رمضان، 22 کیلو برنج را به خانواده فقیری که می شناسند به عنوان هدیه بدهند و یا اگر نتوانستند 22 کیلو نان را بپردازند.
به گفته وی، در مسئله کفاره باید عین طعام یا برنج یا نان را بدهند و صرف پرداخت پول نیست؛ اگر خواستند پولی را به عنوان کفاره بدهند باید به آن خانواده قید کنند که با آن پول باید برنج یا نان بخرند.