استاندار گیلان: از کسب وکار ساحلنشینان در چارچوب ضوابط قانونی، حمایت و با اقدامات سودجویانه ساختوساز در حریم سواحل نیز برخورد میشود.
استاندار گیلان با اشاره به عزم همگانی مسئولان دستگاههای اجرایی، قضایی، تقنینی، نیروهای مسلح، نهادها و مردم در راستای مدیریت و جلوگیری از سوء استفادهها از سواحل استان، افزود: در کنار مردم علاقمند به حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، سازمانهای مردم نهاد فعال و دوستدار طبیعت در این حوزه فعال هستند و مشکلات زیست محیطی را پیگیری میکنند.
ارسلان زارع با اشاره به برخی سهل انگاریها و نیز اقدامات سودجویان در ساخت و سازها حریم سواحل گفت: حرکت برمبنای اسناد بالادستی تدوین شده همچون آمایش سرزمینی که به توسعه گیلان برمبنای رویکرد طبیعت و دریامحوری توجه شده، میتواند راهگشا باشد.
وی همچنین بر لزوم اخطار قانونی به صاحبان سازههای مجوزدار تمدید نشده و بدون مجوز در حریم سواحل و پیگیری قضایی تأکید کرد.
استاندار با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد محدوده سرزمینی گیلان اراضی جنگلی، مرتع و ساحل است، گفت:این مواهب الهی به عنوان یک میراث ارزشمند برای آیندگان است و مردم فهیم استان باید برای حفظ و صیانت از عوامل موثر در توسعه پایدار در رفع تصرفات غیرقانونی با دستگاههای متولی همراهی کنند.
ارسلان زارع به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زداییها اشاره و خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه بخش قابل توجهی از معیشت ساحل نشینان از کسب و کار و فعالیتهای مردمی در بخش خدمات است انتظار میرود در راستای حفظ مشاغلی که منافاتی با محیط زیست نداشته باشد، در چارچوب قانون برخورد شود.
استاندار گیلان به ضرورت تلاش برای به سرانجام رسیدن اجرای طرح تدقیق مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی استانهای شمالی (ICZM) در دولت دوازدهم تأکید کرد و افزود: پایش هوایی ۲۷۰ کیلومتر از نوارساحلی استان، و پهنه تالاب براساس برنامه مدون و اجرای کاداستر میتواند بسیاری از مناقشات را کاهش دهد.
در این جلسه راهکارهای تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار متقاضیان احداث سازه و تأسیات دریایی بررسی و گزارش اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان درخصوص اجرای طرح کاداستر اراضی ساحلی و گزارش شرکت آب منطقهای استان درخصوص پیشرفت پروژه نقشه برداری حریم سواحل ارائه شد.