احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما بالا رفته و با رعایت اصول پیشگیری از بروز این معضل بهداشتی میتوان جلوگیری کرد.
شانقی افزود: : تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان با ایجاد خونریزیهای گسترده زیرپوستی در نقاط مختلف بدن و ایجاد کبودی، چهره ترسناکی از بیماری بهوجود میآورد.
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی راه انتقال بیماری تب کریمه کنگو را از طریق گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت دام آلوده عنوان کرد و گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها دامداران باید هوشیارانه اقدامات پیشگیری از جمله سم پاشی اماکن دامی، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه در دستور کار قرار گیرد.
شانقی افزود: رعایت پوشش بهداشتی از جمله دستکش، عینک و ماسک برای شهروندانی که اقدام به کشتار دام خارج از کشتارگاه می کنند ضروری بوده و افرادی که گوشت تازه تولید شده در خارج از کشتارگاه را تهیه میکنند بیشتر از سایران در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو هستند.
وی از مردم خواست ؛ بهمنظور جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان جهت اطمینان، گوشت خود را از قصابی های مجاز و لاشه ممهور به مهر و لیبل دامپزشکی تهیه کنند و از خرید گوشت قرمز به شکل فله و بدون مهر و لیبل دامپزشکی خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مشاهده کشتار خارج از کشتارگاه مراتب را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.