دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت گفت: برای تحول در حکمرانی باید در فکر و اندیشه مسئولان تحول ایجاد شود زیرا هنوز تفکر عده ای این است که ما نمی توانیم و برای چرخاندن اقتصادمان باید وابسته باشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد گودرزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه قدرت جمهوری اسلامی ایران به پایبندی مردم و بیعت آنها با آرمان های آن است افزود: اگر به مشارکت مردم خدشه وارد شود به مشروعیت نظام اسلامی نیز خدشه وارد شده است.
وی گفت: مشارکت در همه عرصه ها باید با نظارت همراه باشد و مردم بتوانند در عملکرد مسئولان با ساختارهای نظارتی نظارت کنند.
آقای گودرزی افزود: اگر ساختار نظارت بر مسئولان وجود نداشته باشد و نظارت ها بدون شفافیت باشد مردم دست خالی می مانند و به آگاهی درست نمی رسند.
وی گفت: اگر مردم از عملکرد مسئولان راضی باشند که هیچ، اما اگر ناراضی باشند باید ساز و کار اعتراض برای اعمال تغییراتشان برای آنها ایجاد کنیم البته این ساز و کار الزاماتی دارد که هیجانی و تخریبی نباشد و برای آن آگاهی سازی شود.
آقای گودرزی افزود: ارکان آگاهی ساز باید در جامعه به مردم اعتماد کنند و مسائل را به طور صریح با مردم به اشتراک بگذارند.
وی گفت: برای رأی دادن به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید تجربه، برنامه و گروه کاری نامزد را در نظر بگیریم و بررسی کنیم.
آقای گودرزی افزود: برخی داوطلبان ریاست جمهوری در یک مجموعه کوچک مدتی مدیریت جزئی داشته اند اما خود را در قامت رئیس جمهور می بینند و برای انتخابات داوطلب می شوند.
وی گفت: البته یک فرد به همه مسائل آگاهی ندارد و باید یک گروه کاری ایجاد کند که این گروه برنامه های آن شخص را برای ریاست جمهوری تدوین می کند بنابراین باید درباره برنامه ها با اعضای گروه داوطلب انتخابات ریاست جمهوری صحبت و بررسی شود.
آقای گودرزی افزود: اکنون فضای انتخابات هیجانی است و داوطلبان می خواهند با شخصی سازی وارد انتخابات شوند.
وی گفت: برای تحول در حکمرانی باید در فکر و اندیشه مسئولان تحول ایجاد شود زیرا هنوز تفکر عده ای این است که ما نمی توانیم و برای چرخاندن اقتصادمان باید وابسته باشیم.
آقای گودرزی افزود: با این تفکر پیر و فرسوده کار به جایی نمی رسد.
وی اضافه کرد: تحول در حکمرانی یعنی جوان ها را به مرور وارد تصمیم سازی و تصمیم گیری درباره مسائل کشور کنیم.
آقای گودرزی گفت: اینکه چه کسی رئیس جمهور باشد نباید تفاوت کند زیرا اگر در مسئولیت ها تحول ایجاد شود همه باید برای مردم کار و کشور را بدون وابستگی مدیریت کنند.
آقای ایمان احمدی دبیر انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل نیز در این برنامه با بیان اینکه انتخابات یعنی بازتاب خواست مردم برای تغییر در حکومت گفت: مردم به همان میزان که احساس می کنند حضورشان در انتخابات زندگیشان را تغییر می دهد تمایل به شرکت در انتخابات دارند.
وی افزود: برخی به دلیل مشکلات معیشتی ابراز می کنند که حضورشان نمی تواند تغییری ایجاد کند اما امکان ندارد فردی بیاید و برود و تغییری ایجاد نشود.
آقای احمدی گفت: نکته اینجاست که تغییرات، کشور را به عقب بازمی گرداند یا به جلو حرکت می دهد.
وی افزود: دولتی در کشور روی کار آمد که 2 میلیون مسکن ساخت اما دولت کنونی افتخار می کند که مسکن نساخته است و این یعنی افراد با یکدیگر متفاوت هستند و وظیفه داریم با تغییر آنها در جامعه تغییر ایجاد کنیم.
آقای احمدی گفت: کسانی که در انتخابات مجلس شورای اسلامی سال 98 شرکت کردند مجلسی را روی کار آوردند که حقوق سربازان را از 200 هزار تومان به 1 میلیون و 200 هزار تومان و وام ازدواج را 50 میلیون تومان افزایش و بر خانه های خالی مالیات قرار داد که نشان می دهد این تغییر در جهت درستی است.
وی افزود: تجلی جریان اصلاح طلب در کشور در دولت روحانی است و این دولت مسائل کشور را به برجام گره زد اما آنچه شد که می بینیم.
آقای احمدی با بیان اینکه نابسامانی در توزیع مرغ، کمبود روغن و از دست دادن فرصت تعطیلات نوروزی برای مهار کرونا نتیجه بی تدبیری و ضعف مدیریت در داخل است گفت: منشأ 90 درصد مشکلات کشور مانند سه برابر کردن قیمت بنزین در یک شب، مشکلات بانکداری و از کار افتادن کارخانجات بزرگ داخلی است و ربطی به خارج از کشور ندارد و راه حل آن نیز در داخل است.
وی افزود: من به کسی که برادرش فاسد است و در خانه چند صد میلیاردی زندگی می کند رأی نمی دهم زیرا شرایط من را نمی داند و نمی تواند مسائلم را حل کند بنابراین به کسی رأی می دهم که با روحیه تحولگرایانه بتواند از شخص رئیس جمهور تا بدنه مدیریت کشور را متحول کند.
آقای احمدی گفت: ما امروز به کسی نیاز نداریم که از خودرو لندکروز با شیشه ضد گلوله به کارگر نگاه کند بلکه کسی را می خواهیم که در میان مردم برود دست کارگر را بگیرد و مشکل او را حل کند.
وی افزود: برای ایجاد تحول در حکمرانی، رکن اساسی استفاده از ظرفیت جوانان است.
آقای احمدی گفت: اعتماد به جوانان موجب پیشرفت های چشمگیر در صنایع نظامی و موشکی کشور شده است اما در خودرو با مشکلات فراوانی روبرو هستیم.
وی افزود: باید به کسی رأی دهیم که توانمند، ضد فساد و با صداقت باشد.
آقای محسن خزائی عضو سازمان بسیج دانشجویی نیز در این برنامه گفت: انتخابات ریاست جمهوری آینده نخستین انتخابات ریاست جمهوری در گام دوم انقلاب اسلامی است و باید با این رویکرد در این انتخابات شرکت کنیم.
وی افزود: مردم از دولت به دلیل شرایط کنونی کشور ناراحت هستند و ممکن است در انتخابات، مشارکت پایینی داشته باشند که این مسئله فرصت را سوء استفاده را به دشمن می دهد بنابراین به انتخابات پرشور و انتخاب درست نیاز داریم.
آقای خزائی گفت: مشارکت نمود اصلی مردم سالاری در کشور است و انقلاب اسلامی که با 98 و دو دهم درصد آراء آغاز شد امروز نیاز دارد مردم را با آگاهی بیشتر پای صندوق ها بیاورد.
وی افزود: در این زمینه تشکل های دانشجویی باید نقش آفرینی و مردم را آگاه کنند.
آقای خزائی گفت: برخی تشکل های دانشجویی، یک بار مصرف و فقط برای شب انتخابات برای امتیاز گرفتن از دولت های احتمالی ایجاد می شوند.
وی افزود: نباید جنبش دانشجویی در این گفتمان قرار گیرد و باید آزادانه تصمیم بگیرد.
آقای خزائی گفت: جنبش دانشجویی باید جریان های مختلف را نقد کند و برنامه های نامزدها را با نیازهای کشور بسنجد و آن را برای مردم شفاف کند.
وی افزود: اگر جوانان مو سفید گام اول عرصه را به جوانان گام دوم انقلاب بدهند یکی از اهداف تحول در حکمرانی ایجاد می شود.
آقای خزائی با بیان اینکه باید به اصول انقلاب اسلامی بازگردیم گفت: صدا و سیما می تواند بخشی از درد و صدای مردم باشد.
آقای توحید تقی زاده دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز در این برنامه گفت: مردم همیشه به عنوان رکن اصلی انقلاب اسلامی تعریف شده و در مواقع حساس پای نظام و انقلاب بوده اند.
وی افزود: نگاه کشورهای دیگر در صورت مشارکت بالای مردم در انتخابات به ما در مقایسه با مشارکت پایین متفاوت است و مشارکت در تعاملات سیاسی ما با دیگر کشورها تأثیرگذار خواهد بود.
آقای تقی زاده گفت: مشارکت بالا در انتخابات و انتخاب درست مردم موجب اتفاقات خوب برای کشورمان می شود.
وی افزود: مدتی است به دلیل برخی مسائل برای مردم ناامیدی ایجاد شده است و آنها می گویند رأی ما تأثیری در آینده نخواهد داشت اما هر زمانی مردم پای صندوق آمده و انتخاب درستی داشته اند کشور رو به جلو حرکت کرده است.
آقای تقی زاده اضافه کرد: تجربه نشان داده است در انتخابات گذشته فضاسازی های رسانه ای مردم را از مطالبه و دغدغه های اصلی شان منحرف کرده است و برخی نامزدها نیز مسائلی را مطرح کرده اند که نسبت به آنها ذهنیت نادرستی ایجاد شده است.
وی گفت: باید به گذشته و عملکرد داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری توجه کنیم که آیا موفق بوده اند؟
آقای تقی زاده افزود: عملکرد داوطلبان ریاست جمهوری باید با برنامه های آنها مقایسه شود و این به انتخاب درست مردم کمک می کند.
وی گفت: مردم باید موضعگیری های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را با آرمان های نظام اسلامی مقایسه کنند.
آقای تقی زاده افزود: پاسخگو بودن نهادها و دستگاه های اجرایی از شاخص های تحول در حکمرانی است.
وی گفت: باید فردی روی کار آید که با فساد مبارزه و با ایجاد شفافیت، بین مردم و دولت اعتماد ایجاد کند.
خانم فاطمه صحرانشین نماینده نشریات دانشجویی نیز در این برنامه گفت: مشارکت از اصول مردمسالاری دینی است بنابراین نباید مشارکت را فقط در انتخابات محدود کنیم.
وی با بیان اینکه انتخابات ملموس ترین روش مشارکت است افزود: دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب اسلامی و نقد دستگاه های کشور نمونه ای از مشارکت است و مردم می توانند با مشارکت در انتخابات آینده کشورشان را خودشان رقم بزنند.
خانم صحرانشین گفت: برای انتخاب رئیس جمهور باید توجه کنیم که نامزد ریاست جمهوری صلاحیت پاسبانی از منافع مردم را در عرصه داخلی و بین المللی داشته باشد.
وی افزود: دیپلماسی لبخند پاسخگوی جنگی که علیه کشورمان راه انداخته اند نیست و جنگ اراده ها جنگی نیست که با لبخند بخواهیم به آن پاسخ دهیم.
خانم صحرانشین گفت: عدالت باید در عمل نامزدهای انتخابات دیده شود و نباید فقط به حرف های شب انتخاباتی آنها توجه کنیم.
وی افزود: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نباید در پی تجملگرایی و ارائه برنامه های عوام فریبانه باشند.
خانم صحرانشین گفت: برای تحول نیازمند دولت جوان انقلابی هستیم البته دولت جوان انقلابی به معنای جوانگرایی است زیرا به تجربه نیز نیاز داریم.
وی افزود: رئیس جمهور آینده باید فردی با روحیه انقلابی و جوانگرایی باشد.