رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در مراسم رونمایی از محصول تولید انبوه شده واکسن ایرانی کرونا گفت: ماهانه ۳۰ میلیون دز واکسن تا شهریور سال جاری تولید خواهد شد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بابیان اینکه این دو خط ظرفیت تولید سی میلیون دز واکسن در ماه تا پایان شهریور ماه امسال را پیدا میکند گفت: در اردیبهشت یک میلیون دز و در خرداد ماه بین سه تا چهار میلیون دز و در تیرماه ۱۲ میلیون دز و در مرداد به ۲۰ میلیون دز خواهد رسید و در شهریور نیز قادر خواهیم بود ۳۰ میلیون دز تحویل بدهیم.
مخبر گفت: از مسیرهای دیگر تولید واکسن دنبال می کردیم از قبیل دی ان ای، فایزر که خداروشکر همه این ها به مرحله تست انسانی رسیده و تولیدشان در ستاد ایجاد شده است.
او در خصوص آزمایشهای بالینی که تا کنون انجام شده افزود: نتایج این کار تقریبا ۱۰۰ در صد مثبت بوده و تا امروز در فاز یک و دو ۱۰۰ درصد تاثیر داشته و امیدواریم در فاز۳ تاثیر صد در صدی بگذارد.
واکسن کوو ایران برکت تا کنون عارضه ای نداشته است
مینو محرز، محقق اصلی پروژه و مسئول تیم نظارت بر فاز مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت گفت کارآزمایی بالینی این واکسن تا کنون عوارض جدی نداشته است و به طور کلی واکسنهای ضعیف شده، معمولا عارضه محدودی دارند و کم عارضه محسوب میشوند و حتی اگر عوارضی هم داشته باشند، معمولی و از نوع درجه یک شناخته شده است.
محرز افزود این روزها که با جهش های مختلف ویروس کرونا مواجهیم واکسن های تولید شده به روش ویروس کشته شده تاثیر بهتر و بیشتری در افزایش ایمنی بدن دارند.
او ادامه داد البته با وجودی که خیلی در مورد ویروسهای جهش یافته و اثر واکسن، مقاله کار نشده، اما واقعیت این است که هر چه ویروسهای جهش یافته بیشتر شود، مقاومتشان در برابر واکسن بیشتر میشود، بنابراین با واکسن و یا بدون واکسن باید پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.
ایجاد ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا در کشور
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا تا فروردین سال آینده در کشور ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: در شرایطی که بیش از ۱۰۰ سال بود که در کشور توفیقی در بخش واکسن سازی نداشتیم، کرونا در کنار تمام مشکلاتی که برای کشور و مردم ایجاد کرد، در یک شرایط نابرابر و تحریم توانستیم خودمان را به جمع چهار تا پنج کشور برتر دنیا برسانیم.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: به این منظور تا فروردین سال آینده در کف تولید تنها توسط پنج شرکت در کشور برآوردمان این است که ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا را در کشور ایجاد کنیم که موفقیت بسیار بزرگ و در واقع می توان گفت که معجزه گونه است.
وی ادامه داد: همچنین در کنار واکسن امروز می توانیم صادر کننده تمام اقلام مرتبط با ویروس کرونا باشیم که این موفقیت با تکیه بر توان خودمان به دست آمده است.
معاون وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه ۱۶ برنامه توسط ۱۲ شرکت در کشور در زمینه واکسن در حال اجرا است خاطر نشان کرد: به زودی در زمینه تولید واکسن در دنیا جزء کشورهای برتر خواهیم شد.
شانه ساز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه رشد امروز ۸۸ درصد بازار دارویی کشور در اختیار تولیدات داخلی است افزود: در سال ۹۷ یک چهارم بازار ما در اختیار واردات و ۷۵ درصد در اختیار تولید بود که امروز این رقم در زمینه تولیدات داخلی به ۸۸ درصد و واردات به ۱۲ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: همچنین از ۹۷ نسبت به سال ۹۲ حدود ۲۱ درصد کاهش واردات در بخش دارویی داشته ایم که حدود ۲۹ درصد ارزبری را در این بخش موفق شدیم که کاهش دهیم.
البرز قطب تولید دارو و واکسن کشور
استاندار البرز در مراسم رونمایی از اولین محصول تولید شده واکسن کووایران برکت گفت واکسن های دیگری نیز مراحل تحقیقاتی خود را در موسسه رازی، پاستور و اکتوورکو که در البرز مستقر هستند به پایان رسانده اند.
عزیزاله شهبازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این استان با ظرفیت های موجود در حال تبدیل شدن به هاب دارویی کشور است افزود: ۷۰ درصد از تولید داروی کشور در این استان است.
وی با بیان اینکه شهرک دارویی برکت در منطقه ویژه اقتصادی ساوجبلاغ مستقر است، ادامه داد: همچنین در این روز به صورت رسمی اعلام شد که ساوجبلاغ به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.
عکس های رونمایی از اولین محصول تولید شده واکسن کوو ایران برکت را در اینجا ببنید