طرح کشت آزمایشی گلرنگ در زهک به کشت انبوه این گیاه اقتصادی منجر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز سیستان و بلوچستان ، رئیس جهاد کشاورزی زهک گفت: پس از چند سال کشت آزمایشی گلرنگ در این شهرستان، در سال زراعی جاری و برای نخستین بار کشت گلرنگ را به 35 هکتار توسعه دادیم.
امیری افزود: کشت گلرنگ بهترین کشت در تناوب با کشت گندم و جو است چرا که ریشه هایی عمیق تر از گندم و جو دارد و مواد غذایی را از لایه های پایین تر خاک دریافت می کند و از طرفی با توجه به سایه ای که ایجاد می کند، امکان رشد برخی گیاهان هرز را می گیرد و زمین برای کشت گندم و جو در مرحله بعد آماده می شود.
وی گفت: اجرای طرح آبرسانی با لوله به 46 هزار هکتار زمین کشاورزی دشت سیستان و همکاری آستان قدس رضوی، امکان توسعه مزارع گلرنگ را امسال در زهک فراهم کرد که پیش بینی می شود 70 تن روغن از این میزان محصول استحصال شود.
مدیر جهاد کشاورزی زهک با بیان این که در هر هکتار، 30 تا 40 کیلو گلچه های گلرنگ هم برداشت می شود، افزود: از گلچه ها می توان در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.
امیری گفت: اگر بتوان در شمال سیستان و بلوچستان، حتی سه هزار هکتار از طرح 46 هزار هکتاری را به کشت گلرنگ اختصاص داد، تحولی عظیم در کشاورزی منطقه ایجاد خواهد شد.
یادآور می شود، اجرای طرح آبرسانی با لوله به 46 هزار هکتار اراضی دشت سیستان از طرح های ملی و بزرگ دو وزارت جهاد کشاورزی و نیرو است که با عنایت ویژه مقام معظم رهبری پیگیری و اجرا شده است.
اگرچه اجرای این طرح در برخی از مناطق هنوز با مشکلاتی مواجه است، اما اثرات مثبت اجرای این طرح در برخی مناطق خیلی مشهود است.