مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: برای نخستین بار تولید علوفه به روش نوین «هیدروپونیک» در این شهرستان اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، جواد اعتضادی افزود: در این روش با هدف استفاده بهینه از منابع و اجرای الگوی مناسب کشت به ازای هر ۶۰مترمربع و در فاصله زمانی هفت روز، هفت تُن علوفه سبز تولید می شود.
وی ادامه داد: در این شیوه میزان آب مصرفی نیز نسبت به تولید علوفه به روش های سنتی بیش از ۷۵درصد صرفه جویی می شود.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: هم اکنون برای تولید علوفه جو سبز هیدروپونیک، ۲سالن در مقیاس هر یک ۶۰مترمربع پیش بینی شده است که در هر یک روزانه یک تُن از این نوع علوفه تولید و روانه بازار مصرف دام می شود.
اعتضادی افزود: برای راه اندازی این تعداد سالن بیش از ۲میلیارد و ۴۰۰میلیون ریال هزینه شده و زمینه اشتغال ۲نفر به صورت مستقیم در آن فراهم شده است.
وی ادامه داد: تولید علوفه به روش هیدروپونیک یعنی جوانه زنی بذر جو در محیطی عاری از بیماریهای تغذیه ای دام و این فرآیند در شرایط بدون خاک، با امکان تولید متراکم و استفاده بهینه از آب و مواد غذایی انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد به مزایای کشت علوفه به روشهای نوین اشاره کرد و گفت: کاربرد این روش در تولید علوفه سبز دارای مزایایی همچون کاهش مصرف آب، تولید پیوسته علوفه در سال، کاهش زمان تولید و نیروی کار، کاهش هزینه تولید و ارزش غذایی بالای آن است.
وی افزود: کشت هیدروپونیک با وجود این که به سرمایه و دانش زیادی نیاز دارد، اما می تواند بهترین راهکار برای عبور از بحران خشکسالی باشد.
روش هیدروپونیک، روشی نوین و سریع برای تامین تغذیه دام هاست و در مناطق با آبهای شور نیز کاربرد دارد. همچنین روشی موثر برای حفظ منابع طبیعی و مراتع در دوران خشکسالی و جلوگیری از تخریب سرزمین و حفظ تولیدات دامی است.
شهرستان تایباد با ۴۳هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی هفت هزار بهره بردار در بخش کشاورزی دارد.
این شهرستان ۱۳۸هزار نفری متشکل از ۲بخش مرکزی و میان ولایت در ۲۲۵کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.