نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: در بسیاری از کشورها وزارت کشورها به امور دیپلماسی اقتصادی میپردازد و سفرای ما بیشتر باید سفرای اقتصادی باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای رستم قاسمی در نشست پرسش و پاسخ در لانه جاسوسی سابق آمریکا که به همت سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد افزود: ما هم اکنون در بحث هزینه به انتها رسیده ایم و بخش هزینهای بودجه ۱۴۰۰ یا مربوط به حقوق است یا مسائل جاری است و باید برای خلق درآمد فکری کرد و الا با کسری بودجه مواجه خواهیم شد.
وی گفت: ما کشور تک محصولی نیستیم و ثروتهای بسیار بزرگی داریم و باید صادرات ما در همه زمینهها افزایش و ساختار مالیاتی تغییر کند.
آقای قاسمی افزود: هم اکنون هفت درصد جی دی پی ما مربوط به مالیات است در صورتی که در ترکیه این عدد ۲۵ درصد است.
وی گفت: ما هم اکنون مالیات را از کارمندان و کسبه میگیریم در حالی که باید تغییرات اساسی در این بخش ایجاد شود.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا ایران بازار آسیای میانه و منطقه را از دست داد گفت: به دست آوردن بازار کار سختی نیست و در همین موضوع مرغ باید اعلام کنیم که ظرفیت تولید مرغ در کشور از مصرف آن بیشتر است، اما با بی تدبیریهایی که در این بخش صورت گرفت ما بازار عراق را از دست دادیم و به این راحتی بازار مرغ عراق به ما بر نمیگردد.
آقای قاسمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که مسائل کشور را با سیاست خارجی چگونه مرتبط میکنید؟ افزود: من به نسبت به همه نامزدهای مطرح، سوابق طولانی در دیپلماسی اقتصادی دارم چرا که در رئیس اُپک بودم و با سران بسیاری از کشورها مذاکره داشتم و در بحث قرارداد گاز با پاکستان و عراق و توافق با چینیها و روسیها کارنامه قابل قبولی دارم و خودم را در دیپلماسی اقتصادی صاحب تجربه میدانم.
وی با این حال راه نجات کشور را در داخل دانست و گفت: مهمترین مشکلات ما در داخل حل میشود و نباید آن را به تحریم مرتبط کرد.
آقای قاسمی گفت: در همین ارتباط وزارت خارجه ما باید نگاه اقتصادی پیدا کند و ساختار وزارت خارجه ما از حالت سیاسی باید اقتصادی شود و امروز کشوری اقتدار سیاسی دارد که توانمندی اقتصادی داشته باشد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که با برجام چه خواهید کرد؟ گفت: برجام اتفاق خوبی بود و به مردم دنیا و مردم کشورمان اثبات کرد که آمریکاییها قابل اعتماد نیستند، اما با این حال اگر آمریکاییها به تعهداتشان عمل کنند در برجام میمانیم و قطعاً برای ما منافعی خواهد داشت.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که آیا قبول دارید که برجام سایه جنگ را از کشور برداشت؟ گفت: اینها حرفهای شوخی، شعارهای پوپولیستی و دوقطبی سازی است و این را اعلام میکنم که آمریکاییها به هیچ عنوان با ما جنگ نظامی نخواهند کرد، زیرا که منافعشان به خطر میافتد.
به جای مسکن سازی، شهرسازی می کنم
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: قطعاً باید دولت کمک کند تا جوانان صاحب خانه شوند و من البته به جای مسکن سازی، شهرسازی می کنم.
آقای رستم قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامه ای دارد که اگر با مباحثی همچون کرونا مواجه شوید دچار بحران نشوید؟ افزود: سلامت، امنیت و معیشت سه مولفه مهم در زندگی مردم است و با وجود ظرفیت های بسیار بالای جامعه پزشکی کشور اما زیرساخت ها در بخش سلامت کافی نیست و باید در ارکان اصلی کشور در این باره تصمیم گیری شود.
وی گفت: ما به لحاظ برنامه تقریباً مشکلی نداریم اما برنامه حوزه سلامت عملی نشده است.
وی درباره راهکارهای مقابله با بیماری کرونا هم گفت: قطعا باید توسعه و پیشرفت کرونا را کنترل کرد و در این چند ماه کشور ما در مقاطعی خوب عمل کرد و در مقاطعی رهاسازی صورت گرفت.
وی ادامه داد: در شرایط کرونایی حتما باید دولت به اصناف کمک کند اما ما براساس آمار شاهدیم که کمک دولت افغانستان به مردمش بیشتر از کمک دولت ما بود.
قاسمی افزود: مردم ما حرف گوش می دهند به شرط اینکه اطلاع رسانی ها به موقع باشد و اقدامات خوبی انجام شود.
وی اجرای برخی طرح ها از جمله طرح تحول سلامت را بر خلاف برنامه پنجم خواند و گفت: اگرچه اقدامات گسترده ای در بحث نوسازی بیمارستان ها صورت گرفت اما همچنان مردم در بخش سلامت دغدغه دارند و امنیت سلامت باید تامین شود.
این نامزد احتمالی ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برای کاهش سن ازدواج و رفع بحران جمعیتی چه برنامه ای دارید افزود: اگر روند فعلی فرزندآوری را ادامه دهیم پنجره جمعیتی ایران بسته می شود و اینکه سال گذشته تعداد ازدواج ها 30 درصد از تعداد ازدواج ها در سال 91 کمتر بوده ناشی از مشکلات اقتصادی است.
قاسمی گفت: اگر نرخ سن ازدواج در همین شرایط کنونی حفظ شود سالانه یک میلیون مسکن نیاز داریم و در دولت دهم که 21 میلیون خانوار و 17 میلیون مسکن داشتیم اجرای طرح مسکن مهر منجر به ساخت 4 میلیون مسکن شد.
وی گفت: در این 8 سال هیچ اتفاق خوبی در حوزه مسکن رخ نداد و کسری وحشتناکی در حوزه مسکن داریم و برخلاف برخی اظهار نظرها من معتقدم که تامین مسکن جزو وظایف دولت است.
وی افزود: ما در بخش تولید مسکن ظرفیت های فراوانی داریم و چهارمین تولیدکننده سیمان و کاشی و سرامیک هستیم و به اندازه کافی فولاد و مصالح ساختمانی داریم و اگر ساخت مسکن به جریان بیافتد اشتغال رونق پیدا می کند.
وی ادامه داد: اولین برنامه هردولتی که سرکار می آید باید ساخت مسکن باشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره حضور زمان در عرصه های مختلف جامعه گفت: دولت باید ابزارهایی را بکار بگیرد تا مشارکت زنان در اداره کشور بیشتر شود و هم اکنون 16 درصد جمعیت زنان درگیری مشاغل اجتماعی هستند که این رقم باید به 30 درصد برسد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از نظر شما رئیس جمهور باید فرد سیاستمدار باشد یا چهره اقتصادی؟ گفت: براساس آمار90 درصد مردم مشکل اصلی خود را اقتصادی می دانند و مقام معظم رهبری هم در 12 سال گذشته نامگذاری سال را به موضوعات اقتصادی اختصاص داده اند.
وی گفت: از نظر من قوه مجریه باید کار اجرایی کند و ما امروز پس از 43 سال به سبب مشکلات اقتصادی دچار آسیب های فراوان اجتماعی و فرهنگی هستیم.
وی ادامه داد: امروز در میان همه نامزدان ریاست جمهوری کدامشان سابقه کار دیپلماسی دارند و من با سران کشورهای مختلف چندین بار مذاکره کردم اما ادعا نمی کنم که دیپلمات حرفه ای هستم.
وی افزود: در حوزه سیاست خارجی هم مخالف رابطه با آمریکا نیستم به شرط اینکه آقای بایدن به عنوان مبتکر تحریم ها در ایران بتواند اعتماد ما را جلب کند.
وی گفت: البته جهان فقط آمریکا نیست و ما نیازمند ارتباط با همه دنیا هستیم و بسیاری از کشورهای اروپایی به برخی از محصولات ما از جمله محصولات پتروشیمی نیاز دارند.
وی سیاست زده کردن کشور را آفتی بزرگ خواند و گفت: ماحتی اقتصاد، انتصابات و آمایش کشور را هم سیاست زده کردیم نه تنها در کشور حزب نداریم بلکه مجلس مان هم با رئیس جمهور هم سو نیست و ما شدید نیاز به هم فکری دولت و مجلس در اداره کشور هستیم.
وی درپاسخ به سوالی مبنی براینکه شما در این سال ها کجا بودید که حالا یک دفعه به عنوان نامزد ریاست جمهوری به میدان آمدیده اید؟ گفت: آن زمان که وزیر نفت بودم کاملا با مردم ارتباط داشتم و بعد ازآن ماموریتم در کشورهای منطقه بود و به عنوان سرباز شهید سلیمانی، سیاست گذاری های ایشان را اجرا می کردم.
قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه در صورت تایید صلاحیت آیا حاضرید به نفع نامزدی که اقبال بیشتری دارد کنار بروید؟ افزود: من بدنبال منافع انقلاب هستم و هر جا لازم باشد ایثار می کنم.