معاون اول رئیس جمهور از خودکفایی ایران در عرصه اقلام و تجهیزات بهداشتی و پزشکی برای مقابله با کرونا خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسحاق جهانگیری با حضور در محل سازمان امداد و نجات و بازدید از پروژههای جمعیت هلال احمر، بر نقش پررنگ این جمعیت در مدیریت و کنترل بحرانها و حوادث طبیعی و همچنین بحران کرونا تاکید کرد و خواستار ورود هلال احمر در بحران خشکسالی و کمک به مردم کشور شد.
جهانگیری افزود: سال گذشته در این برهه زمانی نگرانی ما این بود که تجهیزات پزشکی و درمانی کشور را فراهم کنیم، اما امسال دیگر کمبودی نداریم و بخش بهداشت و درمان کشور به خوبی عمل کرد و تجهیزات کشور را به خوبی تامین کردند.
وی گفت: در روزهای نخست شیوع کرونا، از خارج از کشور ماسک وارد میکردیم و در داخل کشور فقط ۲۰۰ هزار ماسک تولید میکردیم، اما امروز کاملا به خودکفایی رسیده ایم. همانگونه که کرونا سلامت مردم را به خطر میاندازد زندگی اجتماعی آنها را نیز تحت تاثیر قرار داده و فرهنگ و آموزش و اقتصاد مردم را نزدیک به ۱۵ ماه است که درگیر خود کرده است. باید به گونهای عمل کرد تا آلام مردم در این عرصهها نیز کاهش یابد.
اختصاص یک میلیارد دلار در دولت برای واردات واکسن کرونا
معاون اول رئیس جمهوری در ادامه با بیان اینکه هدف ما این است که هر چه سریعتر مردم را به شکل رایگان در برابر کرونا واکسینه کنیم، افزود: یک میلیارد دلار در دولت برای واردات واکسن اختصاص داده شده هرچند که جا به جاییها به واسطه تحریم سخت است.
جهانگیری تاکید کرد: هلال احمر نیز برای واردات واکسن اقدامات خوبی انجام داده و قسمتی از بار را بر دوش کشیده است، این جمعیت باید نقش خود را در کنترل کرونا جدیتر پیگیری کند. پیش نیاز کنترل کرونا واکسیناسیون گسترده است.
توانمندی هلالاحمر ایران در عرصه داخلی و بینالمللی
معاون اول ریاست جمهوری اظهار کرد: ایران در منطقهای پر حادثه و پرخطر قرار دارد که کار ما را سخت میکند، اما هلال احمر در عرصه کمکرسانی در حوادث بینالمللی نیز فعال و توانمند بوده است. هلال احمر ایران به خوبی توانسته است از ظرفیت مردم برای مدیریت و امدادرسانی در حوادث استفاده کند و این یک کار بزرگ است که جای قدردانی دارد. این نهاد بشردوستانه با توجه به توانمندیهای خود و با بهره گیری از کمکهای مردم میتواند در آینده نیز موفق باشد.
هلالاحمر در بحران خشکسالی به دولت و مردم کمک کند
جهانگیری با اشاره به مشکلات حوزه آب گفت: امروز برخی از چالشها به ابر چالش تبدیل شده و علت آن است که راهکارهای مناسب برای آن تعیین نشده است. یکی از چالشها آب است، ایران در گذشته نیز با مشکل آب مواجه بوده و ما در حال حاضر با یک خشکسالی جدی رو به رو شده ایم. ۵۰ درصد کاهش بارش داشته ایم که این کاهش بارش در مسائل اقتصادی و اجتماعی تاثیر سو میگذارد و باید در این عرصه نیز مردم را آگاه کرده و همبستگی ایجاد کنیم. ممکن است مردم تصور کنند آب در جایی دیگر مصرف میشود، باید مراقب بود تا مردم نسبت به یکدیگر بدبین نشوند و همبستگی از بین نرود.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو باید به فکر باشد تا آب شرب مردم قطع نشود. باید مراقب بخش کشاورزی هم بود تا کشاورزی کشور نیز ضربه نبیند. هلال احمر در این عرصه نیز باید کمک کند. همبستگی مردم میتواند در کنار دولت منجر به عبور از بحرانها شود. ما همزمان کرونا و تحریم و خشکسالی را داریم و باید با مدیریت خوب از این بحرانها عبور کنیم.