تقویت اقتصاد کشاورزی و اصلاح قوانین ساخت و ساز برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ضروریست.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان گفت:پارسال با 360 درخواست تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کمیسیون تبصره یک قانون حفظ کاربری اراضی استان به مساحت 105 هکتار موافقت و با 106 مورد به مساحت 30 هکتار مخالفت شد.
حسن خسروی با اشاره به تغییر کاربری غیر قانونی اراضی کشاورزی استان افزود :مشکلات اقتصادی کشاورزان و از سویی تقاضای بالا برای ساختوساز موجب شده برخی سودجویان بدون در نظر گرفتن تبعات اقتصادی و اجتماعی تغییر کاربری اراضی، نسبت به خرید اراضی زراعی در قطعات کوچک اقدام و با قیمتهای بسیار بالا برای ساخت ویلا و خانههای مسکونی به فروش برسانند.
وی از فعالیت 15 گشت حفاظت از اراضی زراعی ،باغی یا گشت 131 در استان خبرداد و گفت: فروردین امسال 140 مورد تخلف به مساحت 28 هزار متر مربع در استان کشف و جلوگیری و 10 مورد از خانه های غیر مجاز نیز در روستای زیارت تخریب شد.
خسروی افزود:پارسال ۳۶۲ مورد به مساحت ۴۷ هکتار شناسایی تغییر کاربری اراضی در استان انجام شد که از این تعداد 232 مورد به مساحت ۲۲ هکتار در بدو امر از ساختوساز جلوگیری و در ۵۴ مورد به مساحت ۷ هزار و ۲۰۰ متر اجرای احکام قضایی داشتیم و مابقی منجر به طرح دعاوی و قضایی شد.
خسروی حمایت از اقتصاد کشاورزان و به صرفه بودن کشاورزی را مانع سودآوری فروش اراضی برای کشاورزان روستایی دانست.
وی با اشاره به ضرورت وضع قوانین جدید ساخت و ساز گفت: مانندکشور های دیگر که فروش هرگونه مصالح ساختمانی را تنها در صورت ارائه مجوز ساخت و ساز انجام می دهندباید قوانین ساخت و ساز اصلاح شود.
خسروی با اشاره به مهاجر پذیر بودن روستا های گلستان از استانهای دیگر و ورثه ای شدن مالکیت اراضی کشاورزی را تهدید جدی برای ارضی حاشیه روستا ها برشمرد و نظارت شورا ها و دهیاری ها بر جلوگیری از ساخت و ساز خارج از بافت و دادن مجوز ساخت ساختمان های چند طبقه در روستا را موجب کاهش فشار بر اراضی کشاورزی بهعنوان سرمایه ملی دانست.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان افزود:اقتصاد گلستان حول فعالیت کشاورزی میچرخد، اقتصادی نبودن کشاورزی موجب شده تا هر روز شاهد خارج شدن اراضی زراعی از چرخه تولید باشیم استمرار این امر بدون تردید اثرات منفی بر اقتصاد و اشتغال بیش از نیمی از جمعیت استان بر جای خواهد گذاشت.