سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: وزیر خارجه در جلسه امروز این کمیسیون تاکید کرد که به هیچ وجه با ایده دوقطبی سازی میان میدان و دیپلماسی موافق نبوده و آن را دنبال نکرده.
وی افزود: انتقاد از ایجاد دو قطبی بین میدان و دیپلماسی در بین افکار عمومی و در مغایرت با منافع ملی، عدم دقت در انجام این مصاحبه با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، آثار منفی این فایل در روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مختلف و همسایه و تأکید بر جایگاه والای سردار سلیمانی به عنوان قهرمان ملی در افکار عمومی از جمله نکاتی بود که نمایندگان در این جلسه به آن اشاره داشتند.
اقای عمویی ادامه داد: وزیر امور خارجه در پاسخ به صحبتهای نمایندگان و در خصوص روند طراحی و انجام این مصاحبه تأکید کرد که در دولت تصمیم گرفته شد برای انتقال تجربیات وزرا به افرادی که در آینده مسئولیت میپذیرند، مصاحبههایی انجام شود و در همین چارچوب قرار بود حداکثر ۶۰ تا ۹۰ دقیقه از این مصاحبه عمومی شود. وی افزود: به گفته آقای ظریف برای انجام این مصاحبه نیز بین طرفین توافقی انجام و نامهای امضا شد که مباحث مطرح شده به هیچ وجه بدون رضایت منتشر نشود، اما متأسفانه این روند رعایت نشده است.
ظریف: به هیچ وجه به دنبال تخریب جایگاه سردار سلیمانی نبوده ام
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: وزیر امور خارجه در این جلسه فرمایشات رهبری را پایانی بر بحثهای کارشناسی دانستند و به سابقه رفاقت خود با سردار سلیمانی اشاراتی داشتند و اظهار کردند که به هیچ وجه به دنبال تخریب جایگاه ایشان نبودهاند و به هیچ وجه نیز با ایده دوقطبی سازی میان میدان و دیپلماسی موافق نبوده و آن را دنبال نکردهاند و اعتقادشان این است که میدان و دیپلماسی کنار هم میتواند منافع ملی را تأمین کند.
وی در پایان تصریح کرد: در بخش دیگری از این جلسه نیز به سوالات تعدادی از نمایندگان از وزیر امور خارجه پرداخته شد که مقرر شد در مورد سوال نماینده قزوین در خصوص علت تأخیر در راه اندازی سرکنسولگری ایران در حلب با توجه به پیگیری موضوع توسط وزارت خارجه یک ماه فرصت برای اعلام نظر نماینده اختصاص داده شود. اقای عمویی گفت: همچنین سوال نماینده دلیجان در مورد عدم پایبندی طرفهای مقابل در برجام نیز در این جلسه مطرح شد که وزیر خارجه گزارشی از روند پیگیری این موضوع ارائه کرد، اما نماینده سوال کننده از پاسخهای وزیر امور خارجه قانع نشد و برای پیگیریهای بیشتر این سوال را به صحن علنی مجلس ارجاع داد.
موافقت با تحقیق و تفحص از عملکرد مرکز بررسیهای راهبردی ریاست جمهوری
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از موافقت این کمیسیون با تحقیق و تفحص از «عملکرد مرکز بررسیهای راهبردی ریاست جمهوری» خبر داد.
ابوالفضل عمویی با اشاره به نشست امروز این کمیسیون گفت: تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد مرکز بررسیهای راهبردی ریاست جمهوری به درخواست احمد امیرآبادی فراهانی، حسینعلی حاجی دلیگانی و ابوالفضل عموئی نمایندگان قم، خمینی شهر و تهران در کمیسیون مطرح شد.
وی افزود: کمیسیون به صورت کلی با تحقیق و تفحص از «عملکرد مرکز بررسیهای راهبردی ریاست جمهوری» موافقت کرد، تصویب موضوع به صحن علنی برای رای نمایندگان ارائه خواهد شد. محورهای تحقیق و تفحص بررسی عملکرد این مرکز در سالهای گذشته و روند منجر به تهیه و انتشار فایل صوتی وزیر امور خارجه است.
عمویی یادآور شد: بازه زمانی برای بررسی فعالیت عملکرد مرکز بررسیهای راهبردی ریاست جمهوری دوره هشت ساله منتهی به سالهای اخیر در نظر گرفته خواهد شد.