خیزش خودجوش ساکنان کرانه باختری برای مقابله با تلاش رژیم صهیونیستی در تغییر بافت جمعیتی و هویت اسلامی قدس بیانگر این واقعیت است که فلسطینی ها به این نتیجه رسیه اند که تنها راه حفظ بقای خود الگوگیری از نوار غزه وتوسل به مقاومت است.
قدس در یک هفته گذشته شاهد کم نظیرترین صحنه اعتراض ساکنان کرانه باختری به هتک حرمت مسجدالاقصی وتلاش صهیونیست ها برای تغییر بافت جمعیتی وهویت اسلامی این شهر بود. تظاهرات فلسطینی ها که از چند روز قبل در محله شیخ جراح در اعتراض به اقدام رژیم صهیونیستی در اخراج ساکنان فلسطینی از منازل خود و تحویل آن به صهیونیست ها آغاز شده بود روز جمعه به اوج خود رسید و پلیس این رژیم برای متفرق کردن فلسطینی ها وارد عمل شد که در نتیجه این رویارویی بیش از 200 فلسطینی زخمی شدند.
هم زمان با این اعتراضات, کرانه باختری در طول دو هفته گذشته شاهد چندین عملیات شهادت طلبانه علیه نظامیان رژِم صهیونیستی بود که در یکی از این عملیات ها در شهرک زعتره در جنوب نابلس دو نظامی صهیونیست زخمی شدند و یک نظامی دیگر به هلاکت رسید.
یکی از ویژگی های مهم خیزش ادامه دار ساکنان فلسطینی کرانه باختری خودجوش بودن آن است چرا که تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس همچنان با رژیم صهیونیستی همکاری امنیتی دارد و اقدام این تشکیلات در تحویل دادن عامل عملیات زعتره به صهیونیست ها موجب افزایش خشم فلسطینی ها علیه این تشکیلات و شکاف در جنبش فتح شده که نگرانی صهیونیست ها را مضاعف کرده است.
واقعیت امر این است که رژیم صهیونیستی به دلایل مختلف از جمله نداشتن عمق استراتژیک و همچنین مشکلات سیاسی و اجتماعی و مهاجرت معکوس صهیونیست ها و از همه مهمتر نرخ رشد کم جمعیت یهودی در برابر نرخ رشد بالای فلسطینی ها احساس خطر می کند و می داند که به ضرب زور و حمایت غرب دولتی جعلی فاقد ملت در سرزمین متعلق به فلسطینی ها تشکیل داده است و به همین دلایل به عناوین مختلف از جمله تصویب قانون اسراییل سرزمین یهودی و تلاش برای تغییر بافت جمعیتی وهویت اسلامی فلسطین سعی می کند به بقای خود ادامه دهد.
از طرفی فلسطینی ها نیزدریافته اند که اگر به راهکارهای مسالمت آمیز ومذاکره ای که طی چند دهه گذشته هیچ نتیجه ای جز از دست دادن سرزمین های بیشتر سودی نداشته تن دهند مجبور به کوچ اجباری وترک دیار خود و آوارگی خواهند شد بر این اساس برای آنان راه دیگری جز مقاومت نمانده است.
در واقع می توان این تحولات جدید در کرانه باختری را اینگونه ارزیابی کرد که خیزش خودجوش ساکنان این منطقه به معنای تلاش برای حفظ بقاست چرا که در غیر اینصورت پس از محله شیخ جراح, نوبت به دیگر محله های کرانه باختری نیز خواهد رسید.
از دیگر ویژگی های مهم خیزش ساکنان کرانه باختری, ابراز حمایتی بود که ازسوی فلسطینی های ساکن سرزمین های اشغالی 1948 و ساکنان نوار غزه ابراز شد و به دور از جناح بندی های سیاسی, مردم فلسطین در قالب یک ملت وحدت خود را برای مقابله با صهیونیست ها به نمایش گذاشتند وبرای اولین بار همه گروههای فلسطینی از جمله حماس, جهاد اسلامی و فتح به رژیم صهیونیستی هشدار دادند که اگر این رژیم از خطوط قرمز آنها عبور نماید تاوان سنگینی پرداخت خواهد کرد.
یکی دیگر از ویژگی های خیزش در کرانه باختری مشروعیت این اعتراضات بود بطوریکه حتی سازمان ملل اقدام رژیم صهیونیستی در تغییر بافت جمعیتی قدس شرقی را در حد جنایت جنگی عنوان کرد .
ویژگی دیگر این خیزش محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی در زیر پا گذاشتن خطوط قرمز از از سوی کشورهای اسلامی حتی دو کشور عربی بود که اخیرا در چارچوب طرح معامله قرن وارد عادی سازی روابط با این رژِیم شدند.
با این حال به نظر می رسد اکتفا کردن کشورهای اسلامی به محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی کافی نبوده و بازدارندگی ایجاد نمی کند و این دسته از کشورها می توانند اقدامات اثربخش تری در حمایت از اولین قبله مسلمانان بردارند که به چند اقدام اشاره می شود:
1/ قطع همه سطوح روابط سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی
2/ نامشروع دانستن رژیم اسراییل و درخواست برای برگزاری همه پرسی برای حل مشکل
3/ تحریم هر گونه واردات از و صادرات به رژیم صهیونیستی
4/حمایت از حق مشروع فلسطینی ها در دفاع از خود در برابر اشغالگران صهیونیست
5/رفع اختلافات میان کشورهای اسلامی و تمرکز بر تهدید رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن اول مسلمانان جهان
---------------------------------------
رضا محمدمراد