به کمک سامانه ساتکا میتوان عاملان فروش سیمان را تحت نظارت و کنترل کامل قرار داد تا سیمان به دست مصرفکنندگان واقعی برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان امروز در نشست خبری با بیان اینکه دلالبازی باعث مشکلاتی در قیمت سیمان در خوزستان شده است، گفت: به کمک سامانه ساتکا میتوانیم عاملان فروش را تحت نظارت و کنترل کامل قرار دهیم تا سیمان به دست مصرفکنندگان واقعی برسد.
نوراله حسنزاده با اشاره به اینکه در بحث سیمان کمبودهایی در سطح کشور وجود دارد و این مساله مشکلاتی برای خوزستان نیز به وجود آورده است گفت : در خوزستان سه کارخانه تولید سیمان وجود دارد که مجموعا توان تولید حدود ۱۳ هزار تن سیمان را دارند.
وی گفت : کارخانه ۸ هزار تنی سیمان خوزستان، کارخانه ۳هزار تنی کارون و کارخانه ۲ هزار تنی سیمان بهبهان تولیدکننده سیمان در استان خوزستان هستند.
حسنزاده با اشاره به افزایش ۳۱ درصدی کرایه حمل و نقل سیمان به صورت کشوری ادامه داد: با توجه به افزایش هزینههای حمل و نقل، این افزایش کرایه توسط سازمان حمل و نقل جادهای به کرایه حمل و نقل سیمان اضافه شد.
وی افزود: با افزایش کرایههای حمل و نقل، قیمت هر پاکت سیمان باید ۳۳ هزار و ۷۰۰ تومان باشد و اگر بخواهیم یک هزار تومان نیز برای هزینه تخلیه و بارگیری محاسبه کنیم، قیمت هر پاکت سیمان در خوزستان باید حداکثر ۳۵ هزار تومان باشد. البته با توجه به اینکه هزینه حمل و نقل به صورت تن-کیلومتر محاسبه میشود، این قیمت در برخی از شهرها میتواند مقداری بالاتر باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به گزارشهای رسیده به استاندار خوزستان در خصوص افزایش قیمت هر پاکت سیمان تا ۶۰ هزار تومان گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده، در بیشتر شهرستانهای استان خوزستان قیمت هر پاکت سیمان ۳۸ هزار تومان بود، اما در دو بخش از اهواز، سیمان ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان به فروش میرسید که برای این فروشندگان پرونده تعزیراتی تشکیل شد تا با آنها به صورت جدی برخورد شود، زیرا قیمت هر پاکت سیمان در اهواز باید ۳۵ هزار تومان باشد.
حسنزاده ادامه داد: ادارهکل حمل و نقل و پایانههای خوزستان بحثی در خصوص حملکنندگان سیمان فله و سیمان پاکتی داشت که برای حملکنندگان سیمان پاکتی علاوه بر افزایش ۳۰ درصدی کشوری هزینه حمل و نقل، ۱۵ درصد دیگر نیز افزایش قیمت برای حمل درون استان داشته باشیم.
وی افزود: این افزایش ۱۵ درصدی هزینه حمل و نقل برای حملکنندگان سیمان پاکتی، قیمت هر پاکت سیمان را ۵۰۰ تا ۵۵۰ تومان بیشتر میکند که البته هنوز در این خصوص تصمیمگیری نشده و موضوع در دست بررسی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: ۲۰ عامل فروش سیمان توسط سازمان صمت استان خوزستان مشخص شدهاند تا با نظارت کامل، سیمان را درون استان به فروش برسانند؛ البته استاندار خوزستان در نظر دارد که فروش سیمان در خوزستان توسط عاملان فروش، سامانهای شود که این کار را میتوانیم توسط سامانه ساتکا انجام دهیم.
وی در خصوص وضعیت شن و ماسه در خوزستان گفت: مدتها است که قیمتگذاری جدید برای شن و ماسه انجام نشده است، اما جلساتی برگزار شده تا قیمت واقعی شن و ماسه مشخص شود. در این زمینه انجمنها خودشان باید قیمتگذاری کنند مگر اینکه قیمت خیلی بالایی ارائه دهند که دولت ورود میکند و برای شن و ماسه قیمتگذاری میکند.
حسنزاده همچنین با اشاره به وضعیت مرغ در خوزستان گفت: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و آّبزیان، مصرف مرغ در استان خوزستان بالا رفته است به شکلی که در ایام ماه رمضان نیاز استان حدود ۴۵۰ تن مرغ در روز است در حالی که روزانه حدود ۳۰۰ تن مرغ کشتار روز و مرغ منجمد در بازار توزیع میشود.
وی افزود: طبق آمارهای سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، میزان جوجهریزی در فروردینماه امسال در مقاسیه با سال قبل، ۳۸ درصد رشد داشته است و بر این اساس، تا ۱۰ روز آینده باید شاهد عرضه این تولیدات در بازار باشیم تا نیاز خوزستان به مرغ کشتار روز تامین شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: مرغهای وارداتی که قرار بود وارد کشور شود و یک هزار تن آن به استان خوزستان اختصاص پیدا کند، هنوز وارد نشدهاند و واردات آن نیز میتواند به بهبود وضعیت بازار مرغ استان کمک کند.
حسنزاده در خصوص وضعیت ذخایر کالای اساسی در خوزستان نیز گفت: عمدتا ۳ میلیون تن ذخایر کالای اساسی در بنادر خوزستان وجود دارد که برای همه کشور است و از بنادر به نقاط مختلف کشور حمل میشود. در این بخش، روزانه حدود ۲ هزار کامیون، اقلام اساسی را از خوزستان به سراسر کشور حمل میکنند.
بیشتر بخوانید: ضرورت تقویت نظارت بر شبکه توزیع کالا+فیلم
حسنزاده با بیان اینکه روزانه حدود ۲۵۰ تن روغن به بازار خوزستان تزریق میشود، بیان کرد:در حال حاضر یکی از شرکتهای درون استان در حال تامین نیاز بازار خوزستان است .