نشست تخصصی از راه دور با عنوان «قدس، قلب جهان اسلام» با حضور جمعی از مقامات و اندیشمندان ایرانی و روسی برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از مسکو، در این نشست، کاظم جلالی سفیر ایران، حجت الاسلام اکبری جدی رئیس مرکز اسلامی مسکو، قهرمان سلیمانی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران دیدگاههای خود را درباره مسئله فلسطین و ضرورت اتحاد دنیای اسلام در مقابل جنابات صهیونیستهای غاصب بیان کردند.
سرگئی بابورین معاون رئیس بنیادهای صلح، استاد دانشگاه، فعال اجتماعی و سیاستمدار روسی، روشن حضرت آبیاسوف معاون اول رئیس شورای مفتیان و اداره دینی مسلمانان روسیه، الکساندر پروخانوف فیلسوف، نویسنده و سردبیر روزنامه زافترا، نفیع الله عشیرف رئیس اداره دینی بخش آسیایی روسیه، شامیل سلطانوف رئیس مرکز مطالعات راهبردی روسیه و جهان اسلام، امیل عاشورف فعال اجتماعی و دینی روسیه به نمایندگی از روسبه در این نشست سخنرانی کردند.
مقامات، اندیشمندان و علمای مذهبی روسی در این وبینار، از ابتکار بینظیر حضرت امام خمینی (ره) در نامگذاری روز قدس و حمایتهای مداوم حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی قدردانی کردند.
شرکت کنندگان روسی تاکید کردند، روز قدس به معنای جریان یافتن خونی تازه در رگهای جهان اسلام، برای همدلی و اتحاد با فلسطینیان است و موجب شده تا مسئله فلسطین به فراموشی سپرده نشود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه هم در این وبینار گفت: رژیم صهیونیستی از آغاز شکل گیری این رژیم در سال ۱۹۴۸ میلادی اقدام به کشتار مسلمانان فلسطینی و نیز سایر ملتهای مسلمان و عرب کرده و کشتار حدود ۱۰۰ هزار فلسطینی و عرب از سال ۱۹۴۸ میلادی تاکنون سندی بر جنایات این رژیم به شمار میرود. فلسطینیان بیشترین آمار آوارگان جهان را دارند و تعداد آنها تا پایان سال ۲۰۲۰ به حدود ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر میرسد. همچنین برای چهاردهمین سال بیش از ۲ میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه از آزادی جا به جایی و دسترسی به مایحتاج زندگی، محروم شده و اقتصاد این منطقه، در معرض نابودی قرار گرفته است. اقدام مستمر رژیم صهیونیستی در یهودیسازی قدس از طریق تداوم شهرک سازیها و الحاق بخشهایی از کرانه باختری، تخریب منازل فلسطینی ها، اخراج و آواره کردن فلسطینیها بویژه در بیت المقدس مغایر با قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت مبنی بر توقف شهرک سازیها در سرزمینهای اشغالی است.
جلالی به طرح چهار مادهای جمهوری اسلامی ایران در خصوص حل بحران فلسطین اشاره کرد و افزود: این طرح مبتنی بر برگزاری همه پرسی ملی در میان فلسطینیان، مبتنی بر اصول دموکراتیک و حقوق بین الملل و مورد پذیرش کلیه دولتها و ملتها قرار گرفته و جایگزین مناسبی در برابر طرحهای شکست خورده قبلی است.