دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان را به همراه شرح آن در این بسته قرائت کنید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ ماه مبارک رمضان فرصت طلایی است تا از برکت سفره الهی بهره ببریم، برکتی که بندگان هر روز میتوانند با خواندن دعا از آن استفاده ببرند. همراه با شما دعای بیست و هفتمین روز از ماه مبارک رمضان را میخوانیم: بسم الله الرحمن الرحیم اللهُمَّ ارْزُقْنى فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ، وَصَیِّرْ امُورى فیهِ مِنَ الْعُسْرِ الَى الْیُسْرِ، وَاقْبَلْ مَعاذیرى، وَحُطَّ عَنِّى الذَّنْبَ وَالْوِزْرَ، یا رَؤُفاً بِعِبادِهِ الصَّالِحینَ؛ خدایا در این ماه درک فضیلت شب قدر را روزیم کن، و کارهایم را از سختى به آسانى مبدّل گردان و عذرم را بپذیر و گناه و جرمم را بریز اى مهربان بر بندگان شایسته فضیلت شب قدر قرآن در ماه رمضان و در شب قدر، بر قلب پاک پیامبر نازل شدشب پربرکتى که مقدرات جهان بشریت با نزول قرآن رنگ تازه اى به خود گرفت. در روایتى از امام باقر علیه السلام آمده است: هر کس شب قدر را احیا دارد، گناهان او آمرزیده شود، هرچند زیاد باشد. فرشتگان در این شب مخصوص، با رحمت الهى فرود مى آیند؛ فرشتگانى که در شب قدر نازل مى شوند و مأمور ابلاغ مقدّرات الهى در طول یک سال هستند، مقدّراتى که بر حسب شایستگىها و لیاقتها و اعمال هر کس تعیین مى شود؛ نه بدون حساب و شکل اجبارى.
دین آسان گیر و احکام آسان خداوند در قران کریم پس از بیان وجوب روزه ماه رمضان و استثناء این حکم نسبت به مسافران و مریضان، مى فرماید: «یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَ لا یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ؛ خداوند راحتى شما را مى خواهد، نه زحمت شما را»! این جمله ممکن است اشاره به این مسأله باشد که فرمان هاى الهى در مواردى که انجام آن مشقت شدید داشته باشد وظیفه آسانترى قائل مى شود، لذا حکم روزه را با تمام اهمیتى که دارد از بیماران و مسافران و افراد ناتوان برداشته است.
الهی عذرما بپذیر خداوند در قرآن کریم وعده داده است هر کس از مؤمنان از تقصیر خویش، عذر به درگاه خدا آورد، و از ذات پاکش مدد و رحمت طلب کند، دعایش مستجاب و اندوهش بر طرف خواهد شد؛ لذا نباید پس از انجام طاعات و عبادات به ویژه در ماه مباه مبارک رمضان، خود را انسان کاملى بدانیم و به اصطلاح طلبکار تصور کنیم، بلکه همواره باید خود را مقصر شمرده، و عذر به درگاه خدا آوریم؛ «ورنه سزاوار خداوندیش کس نتواند که به جا آورد».
راه ریزش گناهان چیست؟ «حطه» از نظر لغت به معنى ریزش و پائین آوردن است، و در این دعا معنى آن این است: «خدایا از تو تقاضاى ریزش گناهان خود را داریم» خداوند در قرآن کریم به همگان دستور داد جمله: «وَ قُولُوا حِطَّةٌ؛ و بگوئید: «خداوندا گناهان ما را بریز». را از صمیم قلب بر زبان جارى سازند، و به آنها وعده داد که در صورت عمل به این دستور از خطاهاى آنها صرفنظر خواهد شد.