حدود ۳۰۰ تخت در این بیمارستان پر از بیماران مبتلا به کروناست. مقامات بهداشت و درمان این بیمارستان میترسند فاجعهای که در آنسوی مرز (در هند) در حال رخ دادن است، به سمت نپال در حال حرکت باشد.
دکتر پاراس شرستا پزشک ارشد بخش مراقبتهای ویژه بیماران کرونایی در نپال گفت: «ما کمبود پزشک داریم، در حالی که (پزشکان) قدرت اصلی ما محسوب میشوند. اکنون هیچ تختی در بیمارستان خالی نیست. مدیریت کردن بیماران در مقطع فعلی کار دشواری است».
در ادامه این گزارش یک پدر نپالی به نام - سانتوش آلی» نشان داده شد که دختر ۲۱ ساله اش به نام آنیشا را به علت ابتلا به کرونا از دست داده است. اکنون همسر سانتوش آلی نیز به کرونا مبتلا شده است و در بخش مراقبتهای ویژه با مرگ دست و پنجه نرم میکند.
این گزارش میافزاید: طبق اعلام این بیمارستان، هر روز چهار نفر در این بیمارستان بر اثر کرونا جانشان را از دست میدهند. کارکنانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند، ایمنی ندارند. شمار زیادی از کادر درمان هم به کرونا آلوده شدند.
دکتر پاراس شرستا: «من بسیار نگرانم که مبادا به کرونا آلوده شوم».
خبرنگار سی ان ان گفت: این، یکی از دو بیمارستانی است که در منطقه بانگی نپال به بیماران کرونایی اختصاص یافته است و هر روز شاهد ۴۰۰ مورد ابتلای جدید به کروناست. صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد از میان چهار هزار مورد از ابتلای فعال به کرونا ۹۰ درصد از افراد در قرنطینه خانگی به سر میبرند. دولت نپال مرز نه چندان محکم این کشور با هند را علت افزایش موارد ابتلا به کرونا میداند. گذرگاه جامونا یکی از ۱۳ گذرگاه مرزی است که هم اکنون برای بازگشت نپالیها از هند باز است. هر روز ۱۵۰۰ نپالی از هند به کشورشان بازمی گردند.
دکتر سمیر کومار اذکاری گفت: «وقتی موارد ابتلا به کرونا در هند افزایش مییابد، به تدریج موارد مبتلا وارد نپال هم میشوند. متوقف کردن تردد بین دو کشور کار دشواری است».
خبرنگار سی ان ان گفت: دولت میگوید ابتدا مناطق مرزی شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا بودند، ولی اکنون موارد ابتلا دارد در سراسر این کشور - که ۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد - منفجر میشود. از اواسط ماه آوریل نپال شاهد افزایش بیش از ۱۲۰۰ درصدی موارد مبتلایان به کرونا بود. نزدیک به چهل درصد مبتلایان به کرونا در نپال، از پایتخت میآیند. مقامات نپال در تلاش برای جلوگیری ازشیوع کرونا، منع ترددِ دو هفتهای را در کاتماندو اجرا کردند که شروع آن از پنج شنبه گذشته بود، اما قبل از شروع محدودیتهای تردد، هزاران نفر از ساکنان این شهر به روستاهای خود بازگشتند که این خروج ممکن است باعث ایجاد وضع اضطراری ملی شود.
دکتر سمیر کومار اذکاری: «آنها ممکن است ویروس را همراه با خود حمل کنند و به شهروندان مسن منتقل کنند.