مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست: در دو سال گذشته به صورت فصلی وضع باغ وحشها رصد و اعلام میشد، اما در حال حاضر هر ماه گزارشهایی که نظارت و ارزیابی باغ وحشها ارسال میشود.
وی ادامه داد: هرگونه اظهارنظر منوط به تلف شدن گورخر منوط به نتیجه کالبدشکافی و سازمان دامپزشکی است.
منتظمی در پاسخ به اینکه آیا مجوزهای لازم برای ورود این گورخرها توسط سازمان محیط زیست صادر شده است یا خیر؟ افزود: مهمترین وظیفه ما حفاظت از زیستگاههاست و در چارچوب قانون، مراکزی که به شکل مرکز نگهداری یا باغ وحش هستند و دارای مجوزند، میتوانند طبق مقررات و مواردی که در دستورالعمل سازمان حفاظت محیط زیست قید شده است، مراجعه و مجوز ورود گونههای غیربومی به کشور را دریافت کنند.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: مراکز نگهداری نیز باید در چارچوب شیوه نامهها و دستورالعملهای ما فعالیت کنند و این مرکز هم تمامی مراحل دریافت مجوز ورود حیوان را از طریق محیط زیست استان تهران دریافت و بعد از چندین مدت اقدام به ورود گونهها کرد.
منتظمی با اشاره به تلف شدن گورخرها افزود: از همکارانمان در آذربایجان غربی خواسته ایم که ماجرا و زمان ورود گورخرها و میزان ماندگاری آنان در گمرک بازرگان را بررسی و گزارش را برای ما ارسال کنند و از همکارانمان در استان تهران هم خواسته ایم که زمان ورود گروخرها را به تهران بررسی و اعلام نمایند تا دلیل اصلی مرگ گورخر مشخص شود.
مرجع تشخیص علت مرگ سازمان دامپزشکی است که بعد از نتیجه کالبد شکافی جزئیات آن در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا ورود گورخر در شرایط کنونی لازم بوده است؟ ادامه داد: به هر حال بخش خصوصی برای ورود این گونه اقدام کرده بود و ما در چارچوب قانون این اجازه را به آنان دادیم و مراکزی که زیرساختهای لازم را ایجاد کنند، میتوانند گونه حیات وحش را وارد نمایند.