رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: تاکنون ۱۵ هزار میلیارد ریال در بخش صنعت طیور سرمایه گذاری شده و ۷۵۶ مرغداری با ظرفیت ۱۵ هزار قطعه مرغ در هر دوره فعال هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکزکردستان، محمد فرید سپری با بیان اینکه سالانه ۶۰ میلیون قطعه مرغ در کردستان تولید میشود افزود: کردستان به لحاظ تولید مرغ رتبه نخست تولید مرغ در غرب و شمال غرب کشور و رتبه هشتم کشوری دارد.
وی گفت: در کردستان ۱۴ واحد مرغ مادر با ظرفیت ۴۵۰ هزار قطعه در هر دوره و ۱۶ واحد مرغ تخم گذار با ظرفیت ۵۵۰ هزار تن تخم مرغ فعال است.
سپری اضافه کرد: در سال ۱۳۹۸ در واحدهای مرغداری ۴۴ میلیون و ۳۵۰ هزار و در سال گذشته ۴۳ میلیون و ۹۵۰ قطعه جوجه ریزی شده که کمتر از یک درصد کاهش تولید داشته است.
وی گفت: در فرودین ماه امسال چهار میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد افزایش یافته که در کردستان به لحاظ تولید جوجه یکروزه کمبود نداریم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: شایعاتی در زمینه قاچاق جوجه یکروزه در مرزهای کردستان بویژه مرز هنگه ژال وجود دارد که به همین منظور از این مرز بازدید کردیم با اقتدار و تلاش مرزبانان قاچاق جوجه یکروزه در استان کنترل شده است.
وی با بیان اینکه در زمینه تولید مرغ در کردستان هیچگونه محدودیتی وجود ندارد گفت: فیلمها و اخباری منتشر میشود دور از واقعیت است و جفای در حق مرزهای کردستان است و مرزهای کردستان سهم ناچیزی در قاچاق جوجه یکروزه دارد.
سپری اضافه کرد: علارغم سهم ناچیز کردستان در قاچاق جوجه یکروزه دولت تلاش میکند که قاچاق را به صفر برساند و سامانهای نیز به منظور میزان تولید و نحوه توزیع آن طراحی شده است.
وی اظهار داشت: در سامانه جهاد کشاورزی مرغداری که میخواهد جوجه ریزی کنند باید در این سامانه ثبت نام و تعداد و ظرفیت را نیز در سامانه اعلام کند با اتمام دوره جوجه ریزی باید دامپزشکی بررسی و تخلیه کند.
این مسوول با اشاره به اینکه بعد از صدور گواهی تخلیه باید مرغداری ظرفیت ۷۲ ساعت تخلیه شود، اضافه کرد: دامپزشکی گواهی تخلیه را صادر میکند و جهاد کشاورزی با دامپزشکی از مرغداری بازید میکنند و در مرحله کشتار و برای خروج از استان توسط اداره دامپزشکی و جهاد کشاورزی رصد میشود.
وی گفت: اگر تفاوت معنی داری بین خروجی و جوجه ریزی وجود داشته باشد به اداره تعزیرات حکومتی اعلامی میشود.