دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
شش متخلف شکار و صید به همراه ۵ قبضه سلاح شکاری، ۲۰ قطعه ماهی ولاشه یک طاقه قرقاول بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان آمل در دو عملیات جداگانه در منطقه دابودشت و مناطق کوهسانی آب اسک و نیاک بخش لاریجان، یک شکارچی غیرمجاز همراه با یک قبضه سلاح شکاری و تعدادی فشنگ و نیز ۲ صیاد غیرمجاز را به همراه ۱۶ قطعه ماهی قزل آلا و دو دستگاه لنسر دستگیر کردند.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: ماموران یگان حفاظت محیط زیست بابل (محیط بانی بابلکنار) از دو صیاد غیرمجاز ۳، رشته تور ماهیگیری و لاشه ۴ قطعه ماهی صید شده در رودخانه بابلرود را کشف وضبط کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به کشف وضبط ۴ قبضه سلاح شکاری و تعدادی فشنگ از منزل یک شکارچی غیرمجاز توسط ماموران پارک ملی پابند حین گشت و کنترل در حوزه استحفاظی گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست (هزارجریب) شهرستان بهشهر نیز پس ازدریافت گزارشی مبنی بر حضور یک گروه شکارچی غیرمجاز در منطقه شکار ممنوع به محل اعزام و آنها با مشاهده ماموران، لاشه یک طاقه قرقاول ماده را رها و از منطقه متواری شدند.
گفتنی است؛ متخلفان شکار و صید دستگیر شده پس از تشکیل پرونده در اختیار مراجع قضایی قرار گرفتند.
بیشتر بخوانید: دستگیری یک نفر از منتشر کنندگان لاشه حیوانات در فضای مجازی
پارک ملی پابند با وسعت ۲۶ هزار و ۵۹۷ هکتار در ناحیه شمالی از روستای چناربن تا روستای نمکه، در شرق از روستای نمکه تا ارتفاعات کوه بادله، در جنوب از ارتفاعات کوه بادله تا نکا و زارم رود و در غرب از نکاء و زارم رود تا رودخانه زارم رود، امتداد داشته و به دلیل وجود روستای بزرگ پابند (پاوند) در مرکز پارک به این نام، نامگذاری شده است.
این پارک در جنوب شهرستان نکا و بهشهر و در شمال غربی شهرستان دامغان قرار داشته و با دارا بودن جنگلهای طبیعی بکر و رویشگاه گونههای منحصر به فرد گیاهی، علفی، بوتهای و درختچهای و نیز زیستگاه گونههای شاخص جانوری مانند مرال، شوکا و پلنگ با هدف حفظ و نگهداری از جنگلهای شمال و حفظ گونههای گیاهی و جانوری در سال ۱۳۸۳ به عنوان پارک ملی تعیین شد.
منطقه حفاظت شده هزار جریب در کنار پارک ملی پابند قرار داشته و پلنگ، خرس قهوه ای، گرگ، گوزن، شوکا، عقاب طلایی، شاهین، مارزنگی سرده ای، کفتار راه راه، گراز، شغال، روباه معمولی، تشی (نوعی جوجه تیغی)، سمور جنگلی، دارکوب، عقاب جنگلی، قرقاول، کبک و انواع سنگ چشم، گونههای اصلی جانوری منطقه را تشکیل میدهد.
از ویژگیهای این پارک وجود جنگلهای بینظیر هیرکانی و گونههای با ارزش شوکا و مرال در آن، دارای اقلیم نیمه مرطوب معتدل، منطقهای است کوهستانی با قلههای مرتفع درهای پرآب بوده که رودخانه زارم رود آن را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میکند.