اهمیت شب قدر در کلام معصومین (ع)
شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان آخرین شب از لیالی قدر است و با توجه به اعمال وارد شده و احادیث در میان شبهای قدر بیش از همه اهمیت دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، سومین و آخرین شب از شبهای قدر است؛ دیگر زمانی باقی نمانده و باید تمام تلاش خود را به کار ببریم تا در آخرین شب از شبهای قدر در پناه رحمت خداوند متعال قرار بگیریم، اگر تاکنون قرار نگرفتهایم! چرا که به فرموده پیامبر بزرگوار اسلام (ص) اگر کسی در ماه مبارک رمضان بخشیده نشود، "شقی" است.
در میان شبهای قدر به احیای شب بیست و سوم تأکید فراوان شده و احادیث فراوان در این رابطه آمده است و این احادیث به صراحت دلالت میکنند بر اینکه شب بیست و سوم در میان لیالی قدر بیش از همه آنها اهمیت دارد و احتمال شب قدر بودنش بسیار قوی است.
امام باقر (ع) فرمودهاند "کسی که شب بیست و سوم ماه رمضان احیا بدارد و در آن صد رکعت نماز بخواند، خداوند معیشت او را وسعت دهد، در برابر کسی که او را دشمن بدارد امر او را کفایت کند، و از غرق شدن، زیر آوار ماندن، دزدیده شدن و دیگر شرور دنیا او را نگهداری کند، ترس نکیر و منکر را از او بردارد، به هنگام بیرون آمدن از قبر نورش بر اهل محشر پرتو اندازد، نامه اعمالش به دست راستش داده شود، برای او برائت از آتش جهنم، گذرنامه عبور از صراط و امان از عذاب نوشته شود، بدون حساب داخل بهشت میشود و خود از رفقای پیامبران، صدیقان، شهیدان و صالحان باشد و آنان چه رفیقان شایستهای هستند. "
در کتاب مفاتیح الجنان درباره اعمال شب بیستوسوم ماه مبارک رمضان آمده است که این شب از دو شب قدر گذشته افضل است و از احادیث بسیار استفاده میشود که شب قدر همین شب است و این شب، شبِ "جهنی" است یعنی شبی است که دعاها در آن اجابت میشود و در این شب تمام کارها بر پایه حکمت الهی مقدّر میشود.
یکی از این اعمال شب قدر تلاوت سورههای روم و عنکبوت است و امام صادق (ع) قسم یاد کرده کسی که این دو سوره را در شب بیست و سوم ماه رمضان بخواند اهل بهشت است.