در آستانه شهادت اسوه عدالت و ظلم ستیزی امام علی (ع) میدان ولیعصر (عج) جامهای جدید به تن کرد.
در دو گوشه دیوار نگاره مصرعی به سه زبان فارسی، انگلیسی و عبری نوشته شده است مصرعی که از یکی از اشعار حافظ انتخاب شده و مفهومی عمیق دارد «سلام فیه حتی مطلع الفجر».
שלום בו עד עלות השחר | In it is peace until the break of dawn
اما مصرع اول آن را اینگونه سروده اند «ستم سوز است این خونهای پر اجر» ...
یکی مهمترین اهداف این شهدای والا مقام هم همین مسئله بوده است مقابله با ستم ظلم و جور؛ مسئلهای که در دین ما بر آن تاکید زیادی شده است.
بعضی از عابرانی که نگاهشان به این دیوار نگاره میافتد قدری مکث و تامل میکنند.
پسر جوانی درباره چرایی این تامل گفت: بعضی از این چهرهها را میشناسم. میدانم که انسانهایی حقیقت جو بوده اند و ثمره خونشان آزادی قدس خواهد بود.
فرد دیگری میگوید: قدس یک نام یا جغرافیا نیست. یک نماد است برای اتحاد مسلمین؛ برای همین است که همه مسلمانان عدالت خواه جهان یکدل و یکصدا خواهان آزادی آن هستند.
طرح «طلوع دوباره» یکی از عمیقترین طرحهای چند ماه اخیر خانه طراحان انقلاب اسلامی به حساب میآید. با طراح گرافیکی آن در این باره صحبت کردیم.
آقای شکیبا درباره این طرح گفت: طرح طلوع دوباره، پیچیدگیهای زیادی داشت از یک سو باید به تابوت شهدای این راه به شکلی مفهومی میرسیدیم و از سوی دیگر باید طراحی به شکلی انجام میگرفت که نمای کلی قدس را برساند. در ابعاد مختلف کار از ساختار و رنگ تا گرافیک تلاش کردیم به این امر دست یابیم و طرح به گونهای باشد که مخاطب از ما مفهوم و معنای آن را بپذیرد.
آقای منتظری مسئول محتوای خانه طراحان انقلاب اسلامی نیز در این باره گفت: این طرح در واقع یادبودی از شهدا و بزرگانی است که در جبهه مقاومت و در راه آزاد سازی قبله اول مسلمانان جان خود را ایثار کردند.
وی درباره عکس حاج احمد متوسلیان در میان شهدا تصریح کرد: ایشان شهید زنده و از پیشگامان این راه هستند و بر همین اساس ما نقش ایشان را در طرح آوردیم.
خستگیهای قدس خونبهایت / القدس ثمن دمک هم که در فضای مجازی و در حمایت از قدس راه افتاده است هم بر پیکره این دیوار نگاره نقش بسته است.
شاید یکی از زیباترین تعابیر از رهروان راه آزادی قدس را در این جملات سید شهیدان اهل قلم بتوان دید:
راه قدس با کاهلی و تن آسایی و دل به جیفهی بیمقدار دنیا بستن میانهای ندارد. راه قدس مرد جنگ میخواهد و مرد جنگ نیز کربلایی است و کربلایی، مرد میدان عشق است و از سختیها و مشقات و سر باختنها و جان دادنها نمیهراسد.