متولی اصلی فرهنگ، همه مردم جامعه می باشند.
ملانوری گفت: هر کس می تواند با گفتار، رفتار، نحوه نشستن، ایده و کاری که انجام می دهد، بر فرهنگ عمومی تأثیر بگذارد و فرهنگ را رشد بدهد یا باعث تنزل آن شود.
وی با تأکید بر این که موضوعات فرهنگی و اجتماعی، مورد غفلت قرار گرفته، گفت: در کنار مسایل و مباحث اجرایی که در دستور کار قرار داده ایم و برای آنها اعتبار دیده ایم و انجام می دهیم، باید به مسایل فرهنگی نیز توجه داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری، گفت: فعالیت ها اگر پیوست فرهنگی نداشته باشند، به نتیجه مطلوبی نمی رسند.
ملانوری با اشاره به اینکه در حوزه های مختلف به پیوست های فرهنگی کمتر توجه می شود، گفت: گزارش هایی از واقعیت های سطح جامعه نشان میدهد که آسیب هایی وجود دارند و خرده فرهنگ هایی نفوذ پیدا کرده اند که اساس فرهنگ جامعه را دچار خدشه کرده و از بین می برد.
وی با بیان اینکه توقع ما از شورای فرهنگ عمومی این است که فعال تر شود و به این موضوعات ورود نماید، گفت: از آن جایی که مباحث فرهنگی از جنبه های مهم توسعه است و ما در ستاد توسعه خاوران به دنبال توسعه پایدار، همه جانبه و متوازن هستیم لذا از حوزه های فرهنگی خواستیم به این موضوع ورود کنند.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر این که خراسان جنوبی، استانی فرهنگی، دینی، اخلاقی و انقلابی است، گفت: من هشدار می دهم که؛ غفلت ما، همه این خصایل و صفات نیکو را از بین می برد.
ملانوری گفت: در سایه کوتاهی های امروز، چند سال دیگر آمار سرقت، اعتیاد، طلاق و... افزایش می یابد و دیگر نمی توان این ویژگی ها را برای استان بکار برد.
وی افزود: اتفاقی که ۱۰- ۱۵ سال بعد رخ بدهد، کارنامه و نتيجه عملکرد امروز ماست، لذا ما باید احساس خطر کنیم و برای داشتن آینده ای خوب برنامه ریزی نماییم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به آمار بالای معلولیت در استان، گفت: یکی از کارهایی که این کارگروه باید انجام دهد، تدوین سند جامع پیشگیری از معلولیت است که ضمن بررسی علل بروز، راهکارهای کاهش معلولیت را نیز ارائه نماید.
ملانوری افزود: با کمک هم و در سایه هم افزایی همه حوزه ها می توانیم آمار آسیب ها از جمله معلولیت را کاهش دهیم.