مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد: باید طی پنج سال آینده ۱۱۰ هزار جوان یزدی ازدواج کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، حمید عزیزیان در خصوص آمار جوانان پشت خط ازدواج در استان بزد گفت: براساس آمارهای موجود و آمارگیری که در سال ۹۵ انجام شده تقریبا ۲۰۰ هزار جوان در استان یزد در سن ازواج هستند و براساس بازهای که به عنوان سن ازدواج در نظر گرفته میشود و برآوردی که شده نیاز است طی پنج سال آینده ۱۱۰ هزار جوان یزدی ازدواج کنند.
وی ادامه داد: دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد یک دفتر ستادی است و مهمترین اقدامی که در زمینه ازدواج در حیطه وظایف کاری این دفتر انجام میشود برگزاری منظم ستاد ساماندهی جوانان به منظور ایجاد هماهنگی، هم افزایی و تعامل بین دستگاههای اجرایی عضو این ستاد برای وظایفی که برای آنها تعریف شده است و مشکلات آنها در زمینه اجرایی حل و فصل میشود.
با اشاره به همکاری با انجمنها و سازمانهای مردم نهاد در سطح استان در زمینه ازدواج عنوان کرد: مهمترین این سمنها در استان، شبکه فعالین ازدواج است که مصوبه ستاد ساماندهی ازدواج جوانان را دارد و بسیار پویا و فعال است و در چارچوب ترویج فرهنگ ازدواج آسان و به هنگام اقدامات مادی و معنوی زیادی را برای امر ازدواج جوانان انجام میدهد.
عزیزیان ادامه داد: همچنین دفترامور اجتماعی با همکاری اداره کل بهزیستی، طرح «دانشنامه ازدواج» جوانان را اجرایی کرده است که جوانان میتوانند در این طرح به صورت رایگان از آموزشهای قبل از ازدواج و افزایش توانمندی در انتخاب صحیح همسر و ازدواج موفق بهرهمند شوند.
وی بزرگترین اقدام در امر ازدواج در استان را طرح «سامان خانواده» عنوان کرد و افزود: این طرح در استان پیگیری میشود که در زمینه مسکن نیز وارد شده و مقدمات آن به خوبی پیش رفته است به گونهای که مصوبه کارگروه اجتماعی استانداری یزد را دریافت کرده و چنانچه شورای برنامهریزی، بودجه مشخصی را در سال ۱۴۰۰ به آن اختصاص دهد میتواند تحول بزرگی را در زمینه ازدواج در استان ایجاد کند.
عزیزیان با بیان اینکه یکی از اهداف طرح «سامان خانواده»، فراهم آوردن زمینه ازدواج ۱۱۰ هزار جوان یزدی طی پنج سال آینده است، گفت: در این طرح شش محور که برای شکل گیری یک ازدواج سالم و به هنگام لازم است دیده شده که ترویج، تسهیل، تحکیم و تعالی خانواده از جمله آنهاست.
وی تصریح کرد: دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در سال گذشته هیچ بودجه اختصاصی برای امر ازدواج نداشته است و بودجه اندکی جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اختصاص یافته بود که در مناطق حاشیه نشین یزد هزینه شد که میتوان گزارش آن را ارائه کرد.