به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاري صداوسيما، برخی افراد بعد از پایان ماه مبارک رمضان دچار افزایش وزن میشوند و عضلات خود را از دست میدهند. در این شرایط بسیاری از افراد پس از پایان ماه مبارک رمضان بهسرعت تمرینهای ورزشی خود را از سر میگیرند تا چربیهای اضافه را از بین ببرند. اما شما میتوانید با انجام این تمرینها در طول ماه مبارک سلامت و قدرت عضلات خود را حفظ کنید و برنامه ورزشی شما از روال همیشگی خارج نشود.
الگوهای حرکتی و حرکتی اصلاحی چیست؟جهش، چمباتمه زدن، پیچ خوردن، خم شدن، کشیدن، فشار دادن و راه رفتن، آهسته دویدن یا دویدن با سرعت همه از حرکات اولیه هستند. اینها حرکاتی کلیدی هستند که برای بقای اجداد پارینه سنگی ما ضروری بودند.
علیرغم تفاوتهای زیادی که در سبک زندگی بین ما و اجدادمان وجود دارد، اما ما هنوز هم این حرکات کلیدی را در کارهای روزمره خود انجام میدهیم. بسیاری از ما ورزشهایی را انجام میدهیم که نیاز به حرکت در الگوهای چند جهته دارند. چمباتمه میزنیم، جهش میکنیم، خم میشویم، فشار میدهیم، میکشیم، پیچ میخوریم و میدویم. بنابراین، اگر هنگام انجام این حرکات، عضلات ما سفت و متعادل نباشند، احتمالاً روز بعد دچار درد خواهیم شد.
۱- فشارحدود ۶۰ سانتیمتر دور از دیوار بایستید؛ دستان خود را به فاصله عرض قفسه سینه جدا از سطح شانه خود بر روی دیوار قرار دهید؛ تنفس کنید و سپس بازدم را با کشیدن شکم انجام دهید، بدن را صاف نگه دارید و وزن خود را به سمت دیواره پایین بیاورید؛ با فشار به داخل دیوار، به وضعیت اولیه برگردید و بدن خود را در حالت عدی قرار دهید.
۲- اسکواتیک توپ مناسب را بین کمرتان و یک دیوار صاف قرار دهید. در حالی که بازوهای خود را در کنار خود دارید، موضع راحتی بگیرید. باید صاف بایستید و به سمت توپ خم نشوید. نفس بکشید و سپس هنگام بازدم خود را به حالت اسکات پایین بیاورید. تا جایی که میتوانید پایین بروید و هنگام بازگشت به حالت ایستاده تنفس کنید. ۱۰ تا ۱۵ بار نفس بکشید. اگر میتوانید از طریق بینی نفس بکشید. اگر نیاز به بازدم از طریق دهان دارید، لبهای خود را با هم جمع کنید و کمی فشار را در آنها حفظ کنید.
۳- خم شدنروی یک توپ بنشینید و دسته قرقره دستگاه کابل را از جلوی خود بگیرید؛ نفس خود را بیرون دهید و به جلو خم شوید و یک منحنی طبیعی در پایین کمر خود داشته باشید. هنگامی که به جلو خم میشوید، اجازه ندهید کمرتان گرد شود. همانطور که نفس میکشید به حالت اولیه برگردید و با حرکت قایقرانی (پارو زدن) بازوهای خود را به سمت بالا قفسه سینه بالا بیاورید. شانههای خود را بالا نکشید.
۴- جهشدر حالت ایستاده وزنههایی را در دستان خود گرفته یا یک میله را از پشت بگیرید. شکم خود را به سمت داخل بکشید تا عضلات اصلی شما فعال شود. به جلو حرکت کنید؛ حالت قائم خوبی داشته باشید و بدن را به سمت پایین بیاورید تا فقط زانوی شما به زمین برسد، سپس بالا بیایید. گوش، شانه، مفصل ران و زانو شما باید هنگام رسیدن به موقعیت انتهایی، در یک خط قرار داشته باشند.
۵- کشیدنزانو زده و با دستگاه قرقره کابلی را طوری تنظیم کنید تا بالاتر از قد شانه باشد. دستگیره قرقره را بگیرید، هنگامی که کابل را میکشید، به داخل نفس بکشید. بازو را در تمام طول حرکت دقیقاً با کابل هماهنگ نگه دارید. نگذارید آرنج به زیر خط دستگاه کابل بیفتد یا از آن بالا رود.
۶- پیچ و تابدر حالت ایستاده باشید، بهطوریکه انگشتان پا تا ۳۰ درجه به سمت بیرون برگردانده شوند. هنگام انجام تمرین، بازوهای خود را به سمت بالا و تنه خود را به حالت ایستاده نگه دارید. وزن خود را به یک طرف تغییر دهید (حدود ۷۰٪ از وزن شما باید به یک طرف برود و ۳۰٪ باقیمانده روی پای دیگر باقی بماند.)
هنگامی که مرکز ثقل وزن خود را تغییر میدهید، تنه خود را بچرخانید تا شانهها به طرفین قرار بگیرند، اما سر و چشمها را به سمت جلو نگه دارید. فقط در حدی که میتوانید در حالت ایستاده بمانید، بچرخید: درحالیکه پیچ میخورید، به جلو خم نشوید. به حالت شروع برگردید و حرکت را به سمت دیگر تکرار کنید. حرکت باید مداوم باشد، در وسط راه متوقف نشوید.
۷- راه رفتن