مراتع استان همدان، تولیدی برابر ۱۲۰ هزار تن علوفه قابل بهره برداری دارند که تنها جوابگوی حدود ۵۴۸ هزار و ۲۹ واحد دامی در مدت چهار ماه براساس پروانه چراهای صادره است.
سعید الیاسی افزود: مراتع استان همدان حدود ۸۲۲ هزار هکتار است که ۶۴ هزار هکتار مراتع درجه یک با ظرفیت ۱۰۲ هزار و ۴۶۱ واحد دامی، ۳۲۴ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با ظرفیت ۲۳۳ هزار و ۸۱۹ واحد دامی و مابقی معادل ۴۴۹ هزار و ۹۰۰ هکتار مراتع درجه سه با ظرفیت ۲۱۱ هزار و ۷۵۰ واحد دامی در یک فصل چرایی ۶ماهه را تشکیل میدهند.
وی تصریح کرد: بر اساس اقدامات هیاتهای ممیزی مرتع تا پایان سال گذشته یک هزار و ۶۵ سامان عرفی شناسایی و در اختیار بهره برداران قرار گرفته شده است که این بهره برداری توسط ۲ گروه دامدار مجاز صورت میگیرد.
سعید الیاسی تصریح کرد: بیشترین دام این استان به این گروه تعلق دارد که به طور معمول از اوائل بهار تا اواخر پاییز از مراتع استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: مراتع با توجه به ارایه خدمات متنوع زیست محیطی از قبیل تامین اکسیژن، آب، علوفه و زیستگاه، بسیار ارزشمند هستند، اما امروزه به دلایل متعدد از جمله تغییرات اقلیمی و نوسانات آب و هوایی منجر به بروز خشکسالی و سیل، چرای بی رویه ناشی از رعایت نکردن ظرفیت مرتع، فصل و مدت چرا، بوته کنی، بهره برداری غیر اصولی از محصولات فرعی، تغییرکاربری، معادن کاوی، آتش سوزی، آفات و بیماریهای گیاهی با سرعت رو به رشدی در حال تخریب است.