شهردار تهران درباره متخلفان تزریق واکسن در شهرداری گفت: رئیس ناحیه منطقه، معاون خدمات شهری منطقه و سه رئیس اداره از مقام خود عزل و به مراجع قانونی معرفی شده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیروز حناچی در مراسم تقدیر از کارگران شهرداری به مناسبت روز کار و کارگر در پاسخ به آخرین وضع متخلفان تزریق واکسن در شهرداری گفت: همان طور که پیش از این هم گفتم این یک موضوع ملی و برای کارگران حوزه پسماند و پاکبانها بوده است که در سطح شهر فعال هستند.
وی افزود: همین الانی که من با شما صحبت میکنم در سایت شفاف شهرداری اسامی کسانی که واکسن دریافت میکنند موجود است البته بنا به توصیه وزارت بهداشت اسم افراد عنوان نشده بلکه شماره ملی و مسئولیتی که داشته اند در سامانه بارگذاری شده است.
حناچی گفت: به هر صورت این موضوع قابل پیگیری است و باز هم پیگیری خواهیم کرد و آمار کارگران شهرداری زیاد خواهد بود که واکسن دریافت میکنند که از طریق همکاران نظارتی از این پس مورد رصد قرار خواهد گرفت.
شهردار تهران در پاسخ به این که آیا شهرداری برای خرید واکسن وارد عمل میشود یا خیر؟ تصریح کرد: این موضوع از دستور کار خارج است و دو نظریه برای آن وجود دارد یکی این که بدنه عظیم شهرداری را درگیر واکسینه کنیم و نظریه دیگری نیز وجود دارد که هر وقت همه مردم واکسینه شدند ما هم دریافت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با این توجیه طرحی که هفته گذشته آماده شده بود در شورا مطرح نخواهد شد، ولی تمام تلاش مان را میکنیم که هر چه سریعتر کسانی که درگیر خدمات شهری هستند تنها پاکبانان و کارگران پسماند نیستند بلکه تاکسیرانان که تاکنون ۲۵۰ راننده تاکسی بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند؛ آنها هم واکسینه شوند، چون تاثیر زیادی برای پخش آلودگی وجود دارد.
۷۰ درصد اقدامات موثر را در شهر کارگران انجام میدهند
شهردار تهران گفت: ۷۰ درصد اقدامات موثری که در شهر انجام میشود به خدمات کارگران در شهر بستگی دارد مانند خدمات آنها در فضای سبز، میادین و آرامستانها و باید تلاش کنیم که در این شرایط سخت این امر را صرفا به پیمانکاران نسپاریم.
پیروز حناچی، شهردار تهران در مراسم روز کارگر که امروز (شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰) برگزار شد، با گرامیداشت روز جهانی کارگر، گفت: در روایتها از پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) و بزرگان ما به فضیلت کار و تلاش اشاره شده و روایتی از پیامبر داریم که بر پرداخت حقوق کارگران قبل از خشک شدن عرق آنها تاکید میکند و در شهرداری نیز تلاش میکنیم این روش و نگاه جریان داشته باشد.
او به تشریح چگونگی نامگذاری روز کارگر پرداخت و افزود: در اول ماه می ۱۸۸۶ در شیکاگو کارگران معترض تجمع میکنند و خواستار کاهش ساعت کار از ۱۴ به ۸ ساعت میشوند و این مسئله منجر به درگیری پلیس و کارگر میشود و دستگیری تعداد زیادی از کارگران میشود که طی آن پنج نفر از کارگران محکوم به اعدام میشوند و یک نفر قبل از اعدام خود کشی میکند.
حناچی ادامه داد: این روند و اعتراض سالها بعد نیز در کشورهای مختلف ادامه پیدا میکند و در کشور ما نیز در سال ۱۳۲۵ در کرمانشاه در اعتراض کارگران ۱۴ کشته و ۱۲۰ زخمی ثبت شد و این روز به عنوان نماد احقاق حقوق کارگران ثبت شد.
شهردار تهران با بیان اینکه خانواده شهرداری تهران با موضوع کارگر عمدتا از طرف پیمانکاران مرتبط است، بیان کرد: ۷۰ درصد اقدامات موثری که در شهر انجام میشود به خدمات کارگران در شهر بستگی دارد مانند خدمات آنها در فضای سبز، میادین و آرامستانها و باید تلاش کنیم که در این شرایط سخت این امر را صرفا به پیمانکاران نسپاریم.
او با اشاره به فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر مبنی بر تلاش برای ثروتمند شدن مردم یادآور شد: این مساله منوط به فضای سرمایه گذاری و فضای رونق اقتصادی است که امیدواریم در کشور حادث شود. در حوزه مربوط به کارگران در شهرداری، بخشی از تلاش برای سختی کار برای آتش نشانان در دولت تصویب و ابلاغ شد و در حال پیگیری بقیه موارد درباره کارگران هستیم. همچنین رسمی شدن کارکنانی که سالهاست در شهرداری کار میکنند در دست پیگیری است.