مصرف خوراکی و استعمال میوه گیاه آقطی برای سیاه کردن و جلوگیری از ریزش مو مفید است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان با اشاره به اینکه
محسن پویان افزود:ریشه ساییده آن برای ترمیم استخوان شکسته مفید و نشستن در دمکرده آن برای رفع سستی رحم نافع است
وی با بیان اینکه برگ وگل آقطی را به صورت دم کرده یا بخور در سرماخوردگی استفاده میکنند گفت:این گیاه در بیماری آنفولانزا هم کاربرد دارد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی درباره میزان مصرف گیاه گفت: برای استفاده از ریشه و برای تعریق مقدار ۱تا۱۰ گرم از گیاه خشک را می توان خورد و جوشانده گلهای تازه آن به میزان ۱۵تا۳۰ گرم در یک لیتر آب تهیه می شود.
پویان افزود: برای دمکرده آن از یک قاشق غذاخوری ماده خشک گیاه در یک لیتر آب جوش استفاده میشود و مقدار خوراک مجاز آن ۲تا۴ گرم بهصورت دمکرده و سه بار در روز میباشد.
وی با اشاره به اینکه آقطی را با نامهایی، چون خمان کبیر، آقطی سیاه، سبوقه، تِر، دارگن، انگور کولی و خمان میشناسند گفت: طبیعت این گیاه سرد و خشک است.