تعویق انتخابات فلسطین بر له یا علیه اعاده حاکمیت بر قدس؟
اقدام رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در به تعویق انداختن انتخابات پارلمانی به بهانه ممانعت رژیم صهیونیستی از برگزاری انتخابات در قدس به نفع این رژیم و ناشی از نگرانی از پیروزی حماس در انتخابات است.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان، انتخابات فلسطینی ها را بدون هماهنگی با سایر گروه های فلسطینی به تاخیرانداخته و علت آن را مخالفت رژیم صهیونیستی با برگزاری انتخابات در قدس و ممانعت از مشارکت فلسطینی های ساکن قدس در این انتخابات اعلام کرده واز این طریق کوشیده است تصمیم خود را مشروع و در جهت حمایت از حاکمیت فلسطین بر قدس معرفی کند.
اما گروه های مقاومت به شدت با تاخیر در انتخابات فلسطین مخالفت و آن را به همراهی با رژیم صهیونیستی و تسلیم در برابر فشارها و شروط این رژیم تعبیر کرده اند.
این ظن قوی وجود دارد که محمود عباس نه برای فراهم کردن امکان مشارکت فلسطینی های ساکن قدس در انتخابات بلکه در اصل برای رهایی از کابوس شکست در انتخابات تصمیم به تعویق انتخابات گرفته و این هدف مشترک وی با رژیم صهیونیستی و برخی دیگر از کشورهای عربی مانند مصر و اردن است که به نوعی از قدرت گیری مجدد جنبش های اخوان المسلمین در منطقه با توجه به جابجایی قدرت در کاخ سفید نگران هستند.
حال آنکه برگزاری انتخابات در موعد مقرر می تواند از جهات مختلف برای فلسطینی ها فرصت باشد. از جمله اینکه برگزاری به موقع انتخابات می تواند محملی برای فلسطینی ها ایجاد کند که بار دیگر بتوانند بر حاکمیت خود بر قدس مهر تایید بزنند و مانع از این شوند که نتانیاهو و رژیم صهیونیستی بتواند بر امتیازهای غیرقانونی دوران ترامپ جامه عمل بپوشاند.
فلسطینی ها برای تحقق این مسئله هم از حمایت های گسترده داخلی برخوردارند و هم اینکه می توانند از حمایت جامعه جهانی برخوردارشوند. در داخل جرقه های اولیه انتفاضه جدید زده شده است و در پی اقدامات تحریک آمیز اخیر صهیونیست های افراطی بار دیگرهمه فلسطینی ها به میدان آمده واکنون نیز آمادگی آن را دارند وارد صحنه شوند.
در خارج نیز در پی شکست ترامپیسم در انتخابات ریاست جمهوری پتانسیل های حمایت از فلسطینی ها درجهان آزاد شده و دیوان کیفری بین المللی حکم بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را صادر کرده است که می تواند نتانیاهو و بسیاری از مسئولان این رژیم را تحت پیگیرد قضایی قرار دهد.
از این گذشته رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو در بحران سیاسی داخلی به سر می برد و علیرغم برگزاری چهار انتخابات در طی دو سال گذشته موفق به تشکیل دولت باثبات نشده است و امکان اینکه روند تحولات بار دیگر به انتخابات جدید کشیده شود وجود دارد و در چنین وضعیتی در صورتی که انتخابات فلسطینی ها در موعد مقرر برگزار شود زودتر می توانند اوضاع داخلی خود را سر و سامان دهند و از رژیم صهیونیستی پیشی بگیرند.
از هر منظر که به مسئله نگاه شود مشخص می شود که برگزاری به موقع انتخابات فلسطین به نفع فلسطینی ها و اعمال حاکمیت آنها بر قدس است و تاخیر در این روند به نفع رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو و البته جناح حاکم بر تشکیلات خودگردان است.
----------------------------------------
احمد کاظم زاده