کارشناس حوزه و دانشگاه: شبهای قدر، شبهای به هم تنیده شدن سرنوشت جمعی است و اکنون که در آستانه انتخابات قرار داریم باید بدانیم وقتی انتخاب میکنیم در اصل، سرنوشت جمعی را برای سالهای آینده رقم میزنیم.
وی گفت:، اما افرادی هستند که در این شبها سرنوشت مشروط دارند و خداوند مشخص میکند چنانچه ترک رذیلهای را انجام دهد آن وقت سرنوشتی که مقدر شده است قطعی میشود.
کارشناس حوزه و دانشگاه تاکید کرد: آنچه که در این شبها مومنان باید به آن توجه کنند درخواست و دعا از خداوند برای توجه به سرنوشت جمعی و اجتماعی است.
حجت الاسلام منصوریان دامغانی افزود: سرنوشت فردی به جمعی یعنی خانواده، گروه دوستان و آشنایان گره خورده است بنابراین فرد نباید فقط به خود توجه کند.
وی گفت: در شب قدر سرنوشت فردی، جمعی و اجتماعی مدنظر است و وقتی که دعا میکنیم باید این سه شان را درنظر بگیریم چراکه سرنوشت فردی در گروی جمع و اجتماع است.
کارشناس حوزه و دانشگاه افزود: مقام معظم رهبری فرمودند آرمان انقلاب تشکیل تمدن نوین اسلامی و در نهایت نزدیک شدن به آمادگی برای ظهور امام زمان (عج) است، اما باید پیش از آن خودسازی و جامعه سازی کنیم تا شاهد تمدن سازی باشیم و نکته بعدی در فرمایشات حضرت آقا این است که با خودسازی شاهد جامعه سازی خواهیم بود بنابراین باید در شبهای قدر به سرنوشت جمعی در دعاها و نیایشها توجه شود.
حجت الاسلام منصوریان دامغانی گفت: در آستانه انتخابات قرار داریم زمانی که انتخاب میکنیم سرنوشت و انتخاب نتیجه درهم تنیدگی رای هاست و این رای هاست که سرنوشت سالهای آینده را تعیین میکند. درست مانند آنچه که در شبهای قدر اتفاق میافتد و فرد باید در نیایش خود فراتر از فرد را درنظر بگیرد.
وی افزود: در شبهای قدر از خدا بخواهیم تقدیرات حسنهای که برای من قرار میدهی برای جمع و اجتماعی اطراف من نیز قرار بده.
کارشناس حوزه و دانشگاه درباره برگزاری شبهای قدر و احیا در شرایط کرونا گفت: در حال حاضر از لحاظ شیوع بیماری در شرایط اضطرار قرار داریم بنابراین خانوادهها میتوانند مراسم را پای تلویزیونها برگزار کنند که در این حالت نگاهی جمعی دارند و به جمع توجه میکنند.
وی اضافه کرد: گرچه تدبر در قرآن به ایمان عمق میبخشد، اما قرائت قرآن در ماه رمضان جایگاه ویژهای دارد و یکی از دلایلی که مانع از تحریف قرآن شده همین قرائت قرآن است.