خبرگزاری فرانسه
آغاز خروج نیروهای ناتو از افغانستان
اعضای ناتو ماه جاری توافق کردند تا پس از تصمیم بایدن، ۹۶۰۰ نیروی خود در افغانستان را بازگردانند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، یکی از مقامات پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز پنجشنبه گفت، پس از تصمیم جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای برگرداندن نیروهای آمریکایی از افغانستان، ناتو خروج نیروهای خود از مقرش در افغانستان را آغاز کرده است. یک مقام ناتو گفت: «متحدان ناتو در اواسط ماه آوریل تصمیم گرفتند تا نیروهایشان را تا اول ماه مه از افغانستان خارج کنند و این روند آغاز شده است. این روند منظم، هماهنگ و حساب شده خواهد بود.»
اعضای ناتو ماه جاری توافق کردند تا پس از تصمیم بایدن برای پایان طولانیترین جنگ واشنگتن، ۹۶۰۰ نیروی مقر خود در افغانستان را برگردانند. این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که نگرانیها درباره رسیدن مجدد طالبان به قدرت در افغانستان وجود دارد. مقام ناتو در ادامه گفت، امنیت نیروهای ناتو «اولویت اصلی هرکدام از مراحل این راه است و ما تمامی اقدامات لازم را انجام میدهیم تا نیروهای خود را از آسیب دور نگه داریم.» وی افزود: «هرگونه حمله از سوی طالبان در طول خروج نیروها با واکنشی قدرتمند همراه خواهد شد. ما قصد داریم تا ظرف چند ماه به طور کامل از افغانستان خارج شویم.»
بایدن اعلام کرده است خروج نیروهای آمریکایی تا ۱۱ سپتامبر، مصادف با بیستمین سالروز حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، تکمیل میشود، حادثهای که سبب حضور نظامی آمریکا در افغانستان شد. وزارت دفاع آلمان گفته است، این کشور قصد دارد تا ۱۳۰۰ نیروی خود را تا اوایل ماه ژوئیه از افغانستان خارج کند. مقر نیروهای ناتو در افغانستان شامل حدودا ۲۵۰۰ نیروی آمریکایی میشود و شدیدا به تجهیزات نظامی واشنگتن وابسته است. همچنین مقر ناتو شامل نیروهای ۳۶ کشور مختلف است. آمریکا اعلام کرده است برای محافظت از نیروهای بین المللی در زمان خروج، نیروهای بیشتری را به طور موقت مستقر میکند.
دونالد ترامپ سال گذشته توافقی را با طالبان به ثبت رساند که بر اساس آن نیروهای آمریکا و ناتو تا شروع ماه مه از افغانستان خارج میشوند، مسئلهای که حملات را کاهش میدهد و باعث پیشرفت مذاکرات صلح در این کشور میشود. مارک میلی ژنرال ارشد آمریکایی روز چهارشنبه گفت، ممکن نیست که سرنوشت افغانستان را پس از خروج نیروها پیش بینی کرد. وی درباره فروپاشی دولت افغانستان به عنوان بدترین سناریو هشدار داد. با این وجود واشنگتن در کنار متحدان ناتو اعلام کرده اند که به افغانستان متعهد باقی بمانند.