رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه گیلان تولیدکننده ۱۰درصد از محصولات کشاورزی کشور است خاطرنشان کرد: تامین آب این استان در واقع کمک به امنیت غذایی کشور است.
اسماعیل نجار افزود:باید برای مدیریت مصرف آب کشاورزی راه حل های منطقی ارایه دهیم و از تمام توان برای حل این مشکل استفاده کنیم چرا که تامین آب کشاورزی با امنیت غذایی کشور ارتباط تنگاتنگ دارد.
استاندار گیلان هم گفت: 30درصد برنج کشور در گیلان تولید می شود و 300هزار بهره بردار در این بخش فعالند.
ارسلان زارع از کشاورزان و مدیران بخش های کشاورزی خواست بر اساس تقویم زراعی کشاورزی استان و زیر نظر شرکت آب منطقه ای گیلان عمل کنند تا بتوان از این تنش آبی عبور کنیم.
رسول فرخی میکال، رییس مجمع نمایندگان استان در خانه ملت، محمدرضا احمدی سنگری جبار، کوچکی نژاد و آقازاده نمایندگان شهرستانهای رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی هم بر اختصاص اعتبارات دولتی به بخش کشاورزی، لزوم توسعه بیمه محصولات کشاورزی به خصوص برنج و استفاده از توان بخش خصوصی برای حل مشکل کمبود آب استان تاکید کردند.
وحید خرمی مدیرعامل شرکت آب منطقه گیلان هم گفت: اگر کشاورزان بر اساس تقویم زراعی نشای برنج را در مدت 20روز انجام دهند، می توان تنش آبی امسال را مدیریت کنیم.
مسعود الماسی رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم در این نشست گفت: ۱۷۰هزار هکتار از شالیزارهای استان امسال با 8هزار دستگاه نشای ماشینی نشا می شود که تاثیر به سزایی در کاهش مصرف آب دارد.
نیاز آبی استان ۳میلیارد و ۲۳۸میلیون مترمکعب است که ۹۰درصد آن یعنی ۲میلیارد و ۹۰۰میلیون مترمکعب آن در بخش کشاورزی استفاده می شود.