نوزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت از ساعتی پیش با حضور ۱۲۲ هزار و ۷۵۵ داوطلب به صورت مجازی آغاز شد و سه روز ادامه دارد.
حدود ۴۰ درصد از ثبت نام کنندگان را داوطلبان آزاد تشکیل میدهد و ۶۰ درصد مربوط به اعضای موسسات هستند در حالی که سالهای گذشته داوطلبان آزاد گاهی تا پنج و ۱۰ درصد بودند.
این آزمون در سه گروه ترجمه و مفاهیم قرآن کریم، گروه معارف اهل بیت (ع) و گروه حفظ قرآن کریم و در ۱۴ رشته شامل ترجمه و مفاهیم قرآن کریم در دو رشته ترجمه سوره بقره و تفسیر سوره بقره، بخش معارف اهل بیت (ع) در سه رشته حفظ و مفاهیم نهج البلاغه، حفظ و مفاهیم صحیفه سجادیه و سبک زندگی معصومان و حفظ قرآن کریم در رشتههای حفظ و مفاهیم جزء۳۰، حفظ و مفاهیم جزء اول، حفظ و مفاهیم سوره بقره، حفظ و مفاهیم ۵ جزء اول، حفظ و مفاهیم ۱۰ جزء اول، حفظ و مفاهیم ۱۵ جزء اول، حفظ و مفاهیم ۲۰ جزء اول، حفظ و مفاهیم ۲۵ جزء اول و حفظ و مفاهیم کل قرآن کریم برگزار میشود.
البته معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجشنبه هفته گذشته یک آزمون آزمایشی با حضور ۳۵ هزار داوطلب برگزار کرد تا ضمن سنجش میزان قدرت سرورها و سامانههای پشتیبان، داوطلبان را با نحوه پاسخگویی به سوالات آزمون آماده کنند.
بنا به گفته آقای سید فخرالدین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامهریزی، آموزش و توسعه مشارکتهای معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ محدودیتی برای حضور داوطلبان در تمام گروهها و رشتهها وجود ندارد و شرکت کنندگان میتوانند در این سه روز از ساعت ۹ تا ۱۹ با مراجعه به سامانه آزمون قرآن و عترت در این آزمون شرکت کنند.
یکی از ویژگیهای این آزمون اختصاص ۲۸ ساعت آموزش ضمن خدمت برای قبولشدگان کارکنان دولت است که با همکاری دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.
هجدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت در بهمن سال ۹۸ به صورت حضوری در ۳۵۰ شهر و شهرستان و در بیش از ۴۷۰ حوزه در چهار گروه ترجمه و مفاهیم، معارف اهلبیت (ع)، حفظ قرآن، سبک زندگی و سیره معصومان و در ۱۶ رشته برگزار شد که ۱۰ رشته به حفظ قرآن اختصاص داشت و ۷۵ درصد داوطلبان را علاقهمندان به حفظ قرآن تشکیل میداد.