نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است نشان می دهد بیماری لثه ها (پریودندیت) با التهاب، عفونت، عوارض و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ ارتباط دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، و به نقل از ونایتدپرس، یکی از نگران کننده ترین مواردی که در مورد کووید-۱۹ وجود دارد، طیف گسترده ای از عوارض آن در افراد مبتلا به این بیماری است.
این مطالعه نشان می دهد افراد مبتلا به پریودنتیت (بیماری لثه) ۸.۸ برابر بیشتر احتمال دارد که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دهند.
چنین افرادی ۳.۵ برابر بیشتر احتمال دارد به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شوند و احتمال نیاز آنها به دستگاه کمک تنفسی هم ۴.۵ برابر بیشتر است.
پروفسور«بلیندا نیکولا» از دانشکده دندانپزشکی«مک گیل» که در نوشتن این مطالعه همکاری داشت می گوید : با بررسی نتیجه گیری های این مطالعه، می توانیم اهمیت بهداشت دهان و دندان را در پیشگیری و مدیریت عوارض ناشی از کووید-۱۹ برجسته کنیم.
پریودنتیت اصطلاح بالینی عفونت جدی ناشی از تجمع باکتری ها بین دندان ها و لثه ها است. این بیماری درصورتی که درمان نشود ،می تواند باعث آبسه دردناک و حرکت دندان شود، به دندان آسیب برساند و استخوان فک زیرین را بخورد.
رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله نخ دندان کشیدن روزانه، مسواک زدن و رعایت برنامه معاینات منظم دندانپزشکی، از پریودنتیت جلوگیری می کند.
به گفته محققان، پریودنتیت همچنین به عنوان یک عامل خطرساز برای تعدادی از بیماری های دهان و سیستمیک شناخته شده است. بیماریهای سیستمیک ( Systemic disease) بیماریهایی هستند که به طور هم زمان چند اندام و بافت های گوناگون بدن یا همه بدن را هدف قرار میدهند.
محققان همچنین ارتباطی بین این بیماری و بیماری های قلبی، دیابت و بیماری های تنفسی پیدا کرده اند. ارتباطاتی نیز میان بیماری لثه و افزایش خطر عوارض بارداری مانند پره اکلامپسی و نرخ پایین تولد جنین وجود دارد.
محققان می گویند: پریودنتیت باعث التهاب لثه می شود و در صورت درمان نشدن، التهاب می تواند به بدن منتقل شود.
محققان گزارش کردند که پریودنتیت شایع ترین بیماری دندان در کانادا است؛ بطوری که از هر ۱۰ نفر، هفت نفر را در دوره ای از زندگی خود مبتلا می کند. بیماری لثه یک بیماری همه گیر نامریی است.