حجم ذخیره آب سد مهاباد به کمترین میزان خود در شش سال اخیر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ مدیر امور آب شهرستان مهاباد گفت: میزان حجم آب ذخیره شده در سد این شهرستان به ۱۵۹ میلیون متر مکعب رسیده که کمترین میزان در شش سال اخیر است.
رضا جهین،در نشست مقابله با بحران کم آبی در مهاباد افزود: هم اینک میزان آب ذخیره شده در پشت سد مهاباد ۲۷ میلیون متر مکعب کمتر از پارسال و تراز آن به یکهزار و ۳۵۴ متر از سطح دریاهای آزاد رسیده که این ارتفاع نیز حدود سه متر کمتر از تراز سد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل است.
جهین، با بیان اینکه هم اکنون حجم ورودی آب به سد مهاباد به یک متر مکعب بر ثانیه رسیده است، گفت: دبی خروجی آب از سد این شهرستان هم یک متر مکعب بر ثانیه است که این میران برای مصرف آشامیدنی و صنعت است.
وی، با بیان اینکه در سال آبی جاری ۳۱۳ میلیمتر بارندگی در ایستگاه باران سنجی سد مهاباد ثبت شده است،تصریح کرد: این در حالی است که در سال گذشته در این مدت ۳۳۱ میلیمتر بارندگی در این ایستگاه ثبت شده بود.
مدیرامورآب شهرستان مهاباد، همچنین با اشاره به بحران کم آبی،گفت: سهمیه بخش کشاورزی امسال به ۸۵ میلیون متر مکعب کاهش پیدا کرده که تاکنون ۹ میلیون مترمکعب از این میزان رهاسازی و مابقی نیز باید به صورت هدفمند و با برنامه رهاسازی شود.
جهین، با بیان اینکه در صورت رهاسازی سهمیه کشاورزی تنها ۷۹ میلیون متر مکعب آب در مخزن سد باقی خواهند ماند، اضافه کرد: از این میزان نیز ۲۰ میلیون متر مکعب برای آشامیدنی، ۱۰ میلیون متر مکعب تبخیر و ۱۰ میلیون متر مکعب هم برای برداشت غیرمجاز در نظر گرفته شده که همین امر حجم مخزن آب را برای برداشت آب آشامیدنی تهدید می کند.
کاهش سهمیه آب فشار زیادی به بخش کشاورزی مهاباد وارد کرده است
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان مهاباد هم در این نشست گفت: کاهش سهمیه آب کشاورزی از ۱۴۰ میلیون مترمکعب به ۸۵ میلیون مترمکعب فشار زیادی به بخش کشاورزی وارد کرده است.
جعفر ایمانیان افزود: بیش از ۵۰ درصد گندم دیم شهرستان بر اثر کمبود بارش دچار خسارت شده و با توجه به مشکلات کم آبی چهار هزار هکتار مزارع زیر کشت آبی هم با تهدید مواجه است.
ایمانیان، با اشاره به رهاسازی آب به دریاچه ارومیه هم گفت: رهاسازی ۲۵ میلیون مترمکعب آب از مخزن سد مهاباد باتوجه به بحران کم آبی، غیرکارشناسی بوده و بخش کشاورزی را در این شهرستان با خطر مواجه کرده است.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار شهرستان مهاباد هم گفت: با راهکار و برنامه ریزی دقیق و درست به دنبال تبیین یک برنامه جامع در مسیر مصرف بهینه آب هستیم.
صنعتی افزود: همچنین در زمینه پیشگیری از قطعی برق هم با هماهنگی بین کشاورزان و توانیر می توان از قطعی برق جلوگیری و شاهد مصرف صحیح و مناسب توسط کشاورزان شد چرا که مصرف مدیریت نشده و نامناسب آب در کانال ها و بخش کشاورزی موجب مشکل در زمینه برق هم می شود.