کارآزمایی بالینی مرحله سوم واکسن کرونای تولید مشترک ایران - کوبا در هفت استان کشور بر روی داوطلبان تزریق می شود.
ایران امروز درخشانترین کشور در عرصه تولید واکسن کووید 19 درمنطقه شناخته شده است.
وزیربهداشت، درمان وآموزش پزشکی در آیین مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن تولید مشترک ایران وکوبا در اصفهان گفت: با وجود تمام سختی ها و نفس گیر بودن شرایط بطوریکه تلخ ترین وسنگین ترین این لحظات خبر از دست دادن عزیزان همکار که شبانه روز برای گشودن راه نفس بیماران تن به آتش زده و در این راه جان خود از دست دادند، امروز موثرترین و پویاترین نوع واکسن های جهان با تلاش دانشمندان توانمند مجموعه پاستور ایران در دست تولید است.
سعید نمکی افزود: پاستور یکه تاز تکنولوژی مقابله با کرونا در تولید کیت و واکسن در دوران بحران شیوع بیماری است که با تلاش پژوهشگران علوم آزمایشگاهی موفق به راه اندازی 158 آزمایشگاه در کشور شدند.
وی گفت: ایران در تولید داروی های موثر در درمان بیماری کووید 19 همچنین تولید ماسک وتجهیزات پزشکی در مقابله با کرونا در جهان با کمترین امکانات در این اقیانوس بلا شنا کرد و موفق به تامین تجهیزات در مقابله با کرونا شد.
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی افزود: کشورهای دنیا چشم انتظار این بودند که ایران در دوران فشارهای ناجوانمردانه تحریم با شیوع کرونا تیر خلاص به جمهوری اسلامی زده شود در حالیکه این فکر شوم ناکام ماند و ایران سربلند در تولید واکسن شد.
سعید نمکی گفت: راه پایدار تولید داخل واکسن کووید است که این راه را خوشبختانه با جسارت و شجاعت آغاز کردیم و با تکیه بر دانش دانشمندان متعهد وطن شروع در حال تولید واکسن هستیم.
وی افزود: شش طرح تولید واکسن در کشور فعال است که طرح برکت یکی از این طرح ها در فاز دو وسه در دست اجراست و برخلاف نظر عده ای که خواستار انتقال دانش فنی از دیگر کشورها به سرزمین ایران بودند توانستیم با تکیه بردانش داخلی دانشمندان واکسن ایرانی را تولید کنیم.
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی گفت: با افتخار اعلام می کنم به زودی واکسن ایرانی بر روی مردم ایران تزریق و آنتی بادی آن در بدن آنها بچرخد که این افتخاری بزرگ در عرصه واکسن سازی است.
در این آیین دکتر گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت مرد اول عرصه تولید واکسن وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی و بیگلری رییس انستیتو پاستور ایران ازدانشمندان خط مقدم تولید واکسن در انستیتو داوطلب اولین تزریق واکسن تولید مشترک ایران و کوبا در دانشگاه علوم پزشکی شدند.
علیرضا بیگلری افزود: کشور در عرصه خریدهای خارجی و تولیدات داخلی فعال شد و یک محور خالی بود که آن هم شرکت در کمپانی صاحب نام برای مشارکت در تولید صنعتی واکسن بود.
وی گفت: باتوجه به شناختی که از شرکت های تولید کننده داشتیم واکسن مورد نظری که امروز مرحله آزمایش انسانی آن شروع شده به سه دلیل مهم انتخاب شد و یکی اینکه واکسن طراحی ویژه ای دارد بطوریکه این طراحی متمایز تر از واکسن های دیگر است و دیگر اینکه دوز بوستر یا یادآور در این واکسن است در حالی که شرکت های دیگر به تازگی بوستر می سازند .
رییس انستیتو پاستور ایران افزود:تمام سازمان های بهداشتی واقف هستند زمانی که واکسن تزریق می شود دوباره سیستم ایمنی نیاز به تحریک مجدد دارد و بوستر این واکسن که چند ماه پس از واکسیناسیون تزریق می شود و سیستم ایمنی را بیدار کند برای افرادی که پیش از این به بیماری مبتلا می شوند تک دوز آن بوستر یاداور می تواند سیستم ایمنی را تحریک و فرد را از ابتلا مصون کند.
علیرضا بیگلری گفت: کوبا نزدیک ترین موسسه به انستیتو پاستور ایران بود بطوریکه واکسن هپاتیت که در بدن ایرانی ها تزریق شده هم محصول مشترک ایران و کوبا است.
بیگلری افزود: دلیل بعدی هم این است که به ساختارهای موجود بسیار شبیه است و نیاز به ساخت تجهیزات جدید نیست و این واکسن فن کونژوکاسیون داخلش دارد و تعداد شرکت های فعال در این زمینه انگشت شمار هستند .
وی گفت: واکسن محصول مشترک ایران وکوبا که در مرحله سوم بالینی است مرحله یک و دو را در کشور کوبا با موفقیت پشت سر گذاشته بطوریکه واکسن کارایی خوبی و عوارض کمی دارد .
عکس های آغاز مرحله سوم آزمایش انسانی واکسن کرونای پاستور را در اینجا ببنید