استفاده از دو ماسک باعث کاهش سطح اکسیژن خون نمیشود
خوب یا بد استفاده از دو ماسک!
فوق تخصص بیماریهای عفونی گفت: توصیه ما این است که ماسک زیرین از نوع جراحی باشد و روی آن یک ماسک پارچهای استفاده شود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر زهرا ابطحیان فوق تخصص بیماریهای عفونی در نقص ایمنی در مورد آخرین آمار و علائم و راههای پیشگیری از کرونا در موج چهارم در برنامه «گفتگوی علمی» گفت: در شرایط فعلی ما با یک موجی مواجهیم که خیلی شدیدتر است و سیر صعودی تری نسبت به موجهای قبلی دارد.
وی که در بیمارستان مسیح دانشوری نیز شاغل است در مورد وضعیت این بیمارستان گفت: بیمارستان مسیح دانشوری با اینکه ظرفیت بسیار زیادی دارد، اما در این موج جدید کل بیمارستان به کروناییها اختصاص داده شد که البته باز هم کم بود و مجبور به کانکس و ویزیت سرپایی بیماران بدحالِ نیازمند بستری شدیم.
فوق تخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه کرونا یک ویروس فوق هوشمند است گفت: این ویروس برای فرار از سیستم ایمنی بدن و گسترش در بدن انسان، مرتباً ساختار خودش را تغییر میدهد و در بخشهایی از بدن دچار جهش میشود که سیستم ایمنی بدن آن را نمیشناسد و قادر به مقابله با آن نیست.
خانم ابطحیان درمورد نقش واکسن در جلوگیری از ابتلا و کاهش درگیری افراد کرونایی گفت: مسئله نگران کننده در این زمینه جهشها و تغییرات بسیار سریعی است که اتفاق افتاده و همین باعث میشود که تاثیر واکسن هم متفاوت شود و حتی هیچ تأثیری هم نداشته باشد.
فوق تخصص بیماریهای عفونی رعایت پروتکلها را در این وضعیت به شدت توصیه کرد و گفت: با وجود تولید واکسن در برخی کشورها، اما همچنان استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی همچنان تأکید و توصیه میشود چراکه واکسناسیون جلوی ابتلا را نمیگیرد و افراد واکسینه هم میتوانند ناقل باشند.
خانم ابطحیان با اشاره به سرایت بسیار بالای این ویروس و ابتلای دسته جمعی مردم اظهارکرد: این ویروس جدید تهاجمیتر و وحشیتر شده و ما مواردی زیادی داریم که بیمار حالش نسبتا خوب بوده، اما در عرض ۲۴ ساعت بدحال میشود.
وی از خانوادهها تقاضا کرد که در دورهمیها شرکت نکنند چراکه در این پیک جدید بچهها خیلی راحتتر مبتلا میشوند و خانوادهها را هم مبتلا میکنند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی تأکیدکرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک به ویژه علائم تنفسی و حتی بعد از بهبود اولیه، خودشان را قرنطینه و استراحت کنند، مایعات فراوان و بدون کافئین مانند دمنوشهای گرم و سوپ مرغ بخورند و خواب کافی و آرامش داشته باشند.
خانم ابطحیان با بیان اینکه احتمال انتقال کرونا از سطوح خیلی بالا نیست در عین حال متذکر شد: اگر در خانوادهای فردی مبتلا شده و سرفه میکند سطوح حتماً باید ضدعفونی شوند.
وی یادآورشد: تاکنون داروی ثابت ضد ویروس برای کرونا ساخته نشده و داروهایی هم که آزمایشی استفاده شدند همان داروهاییاند که سالهای گذشته برای درمان عفونتهای ویروسی دیگر مصرف میشدند.
خانم ابطحیان با بیان اینکه استفاده از دو ماسک باعث کاهش سطح اکسیژن خون نمیشود گفت: توصیه ما این است که ماسک زیرین از نوع جراحی باشد و روی آن یک ماسک پارچهای استفاده شود.
وی همچنین ابتلای مجدد افراد به کرونا را تأیید کرد و افزود: ما مواردی داشتیم که بعد از یک ماه دچار عفونت مجدد و شدیدتر شدند بطوریکه منجر به بستری آنها در آی سی یو شده است.