با توجه به فرصت چهار ماهه ایفای تعهدات ارزی برای بازه زمانی ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۷ تا ۳۰ اسفند ۱۳۹۹، حدود ۴۳.۵ میلیارد یورو، یعنی ۷۲ درصد تعهدات ارزی صادرکنندگان ایفا شده است.
وی مصوبه ۲۱۴ ستاد هماهنگی اقتصادی و ابلاغ بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ را حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: امید میرود با تمهیدات در نظر گرفته شده ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان، سرعت بیشتری را تجربه کند.
رئیس کمیتهی اقدام ارزی، بسته سیاستی بازگشت ارز حاصل از صادرات را دستورالعملی جامع دانست و افزود: موارد خاص به صورت ویژه در کمیته اقدام ارزی مطرح میشود و با توجه به تفویض اختیار صورت گرفته در اسرع وقت تصمیمگیری و جهت اجرا ابلاغ میشود.
زادبوم گفت: بسته سیاستی بازگشت ارز حاصل از صادرات، برآیند نظرات و دیدگاههای اعضای کمیته اقدام ارزی در تهران و مراکز استانها بوده و در حال حاضر کمیته اقدام ارزی در سازمانهای صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور فعال است که پس از بررسی مشکلات و معضلات صادرکنندگان در حوزه ایفای تعهدات ارزی صادراتی، به ارجاع موارد جهت تصمیمگیری نهایی به دبیرخانه کمیته اقدام ارزی مستقر در دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران اقدام میکند.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در بستۀ سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات به بیشتر مشکلات صادرکنندگان در بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات اشاره شده و راهکارهای عملیاتی نیز برای آنها ذکر شده است و بر این اساس، صادرکنندگان میتوانند با مراجعه به مفاد این بسته در خصوص ایفای تعهدات ارزی خود عمل کنند.
وی افزود: با هدف مساعدت به صادرکنندگان در فرآیند ایفای تعهدات ارزی و همچنین هزینههای فراروی آنان در جهت نقل و انتقال وجوه صادراتی، تعدیلاتی در رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان صورت گرفته و صادرکنندگان سالهای ۹۸ و ۹۹ صرفاً متعهد به ایفای تعهدات ارزی خود به میزان ۹۰ درصد ارز حاصل از صادرات هستند.