مشکلات سرمایه گذاری،مانع اصلی پرورش بلدرچین در خوزستان
مهمترین عامل پرورش و نگهداری بلدرچین تهیه دان مناسب و با کیفیت است به نحوی که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه دوره پرورش را شامل میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، پرورش بلدرچین یکی از پرسودترین کسب و کارهای خانگی و صنعتی موجود در جهان و ایران است که ویژگیهای استثنایی گوشت و تخم بلدرچین سبب شده جای خود را در سفرههای ایرانی باز کند.
مواد مغذی بسیاری از جمله پروتئین، فسفات، چربی، کلسیم، آهن و روی در گوشت بلدرچین وجود دارد که نسبت به گوشت مرغ از خواص غنی تری برخوردار است . ولی این روزها با توجه به افزایش هزینههای سرمایه گذاری برای احداث هر واحد صنعتی، سرمایه گذاران استقبال کمتری برای تولید صنعتی بلدرچین بعمل میآورند.
آنچه سبب میشود پرورش بلدرچین به عنوان یک کار اقتصادی پربازده مطرح شود میزان رشد و بلوغ سریع، میزان بالای تخم تولیدی، کوتاه بودن فواصل نسلها، قابلیت پرورش تعداد زیاد در مساحت کم، مقاومت بالا در برابر بیماری، سازگاری با محیط و برگشت سریع سرمایه گذاری انجام شده است .
اما پرورش دهندگان سنتی بلدرچین در خوزستان با مشکلات عمدهای از جمله بالا بودن هزینههای تمام شده برای تولید دست و پنجه نرم میکنند.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما میگوید: دلیل اصلی خودداری سرمایه گذاران برای ورود به بخشصنعتی پرورش بلدرچین بالا بودن هزینههای احداث و توان اقتصادی کم مردم در خرید گوشت بلدرچین است .
ایرج آصفی با اشاره به اینکه در خوزستان واحدهای زیادی به صورت سنتی اقدام به پرورش بلدرچین میکنند افزود: بیشتر این واحدها در شهرستانهای دزفول، اهواز، باغملک و ... فعالیت می کنند .
حمایت وزارت جهاد کشاورزی از واحد های سنتی پرورش بلدرچین
وی گفت: به منظور کمک به تولید کنندگان سنتی و ادامه روند تولید بلدرچین در این واحدها با مکاتبات انجام شده با وزارت کشاورزی برای حل مشکل تامین نهادههای خوراکی با قیمت مصوب ، قرار شد زنجیره تولید بلدرچین سنتی (روستایی) در خوزستان تاسیس شود .
آصفی می گوید : با زیر پوشش قرار گرفتن این واحدها همراه با راهبری و انتقال تجربیات و برگزاری کلاسهای آموزشی ضمن افزایش تعداد اینگونه واحدها و بخصوص کاهش هزینههای تولید کمک شایانی برای تامین خوراک دولتی مورد نیاز پرورش دهندگان سنتی در استان برداشته خواهد شد .
وی با بیان اینکه پرورش دهندگان صنعتی میتوانند با دریافت پروانه بهره برداری از سازمان نظام مهندسی در سامانه بازارگاه ثبت نام و دان دولتی دریافت کنند گفت: سازمان جهادکشاورزی از واحدهای مجوز دار حمایتهایی از جمله تامین دان به قیمت مصوب، تسهیلات بانکی و خدمات فنی و آموزشی ارائه میدهد. همچنین واحدهای دارای زنجیره تولید میتوانند از این تسهیلات بهرهمند گردند.
آصفی افزود: تولید کنندگان بر اساس ظرفیت هر واحد ، می توانند سهمیه نهاده (ذرت و کنجاله سویا) مورد نیاز را از طریق سامانه بازارگاه که بصورت اتوماتیک از طریق مرکز شارژ خواهد شد را با قیمت مصوب خریداری کنند .
آصفی با اشاره با اینکه تنها واحد صنعتی فعال پرورش دهنده بلدرچین در خوزستان هم اکنون جوجه ریزی خود را آغاز کرده است گفت: این واحد در هر دوره ده هزار و ۹۰۰ قطعه جوجه ریزی انجام میدهد که از این محل حدودا ۲۰۰۰ کیلوگرم گوشت بلدرچین آماده طبخ استحصال می شود .
بیشتر بخوانید: ساخت کشتارگاه صنعتی در دزفولمدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تعطیلی یک واحد صنعتی تولید بلدرچین در دزفول افزود: این واحد پیش از تعطیلی در هر دوره ۵۴ هزار قطعه بلدرچین در هر دوره تولید میکرد.