مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد: کشاورزان استان در سال گذشته، سه تن و ۱۴۶ کیلوگرم محصول زعفران خشک برداشت کردند که نسبت به سال ۱۳۹۸، ۳۴۶ کیلوگرم افزایش دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، اکبر شیخ علیشاهی سطح زیر کشت زعفران در سال گذشته را ۹۰۹ هکتار عنوان کرد و گفت: ۶۶۳ هکتار آن بارور است و به طور متوسط در هر هکتار ۴ کیلوگرم و در برخی مزارع تا ۶ کیلوگرم نیز برداشت شد.
وی سطح زیرکشت زعفران در شهرستان بهاباد را ۴۱۸ هکتار، ابرکوه ۱۱۲ هکتار، تفت ۱۰۹ هکتار، بافق ۷۷ هکتار و مهریز ۷۵ هکتار خواند و یادآور شد که کمترین آن با هشت هکتار مربوط به شهرستان یزد است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در هر هکتار مزارع زعفران زمینه اشتغال مستقیم یک نفر فراهم است، تصریح کرد: زعفران تولیدی استان به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک مناسب از کیفیت بالایی برخوردار است و یزد در میان استانهای تولید کننده این محصول در جایگاه ششم قرار دارد.
شیخ علیشاهی ادامه داد: زعفران از جمله گیاهان کم آبخواه با بازدهی هفت ساله است که برای بازدهی مجدد آن، باید پس از هفت سال پیاز گیاه را جابجا کرد.
وی با بیان اینکه افزون بر چهار هزار خانوار کشاورز در تولید زعفران فعالیت دارند، اظهار داشت: زمان کشت این گیاه شهریورماه است و کار برداشت محصول با توجه به شرایط آب و هوایی از نیمه دوم آبان ماه در برخی مناطق استان آغاز میشود و تا اواخر آذرماه ادامه دارد.