نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تاکید کرد شورای امنیت از بازخواست کردن مقامات رژیم اشغالگر به جرم ارتکاب اقدامات خصمانه عاجز بوده است.
سوریه بار دیگر تلاش شورای امنیت سازمان ملل برای تضمین اجرای قطعنامه شماره ۴۹۷ مصوب سال ۱۹۸۱ و الزام رژیم اشغالگر اسرائیلی به توقف شهرک سازیها و اقدامهای سرکوبگرانه در حق ساکنان سوری مقیم جولان اشغالی سوریه و خروج کامل این رژیم از این جولان اشغالی تا خط ۴ ژوئن ۱۹۶۷ را خواستار شد.
بسام صباغ نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد در بیانیهای به نشست شورای امنیت درباره اوضاع خاورمیانه گفت: گذشت بیش از پنج دهه اشغال سرزمینهای عربی از سوی اسرائیل تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه و صلح و امنیت بین المللی شمرده میشود و تداوم این اشغالگری ها، بهترین دلیل بر شکست شورای امنیت در انجام مسئولیت هایش برای پایان دادن به اشغالگری است که عامل اصلی ادامه تنش و درگیریها در منطقه ما به شمار میرود.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد اظهار داشت: شورای امنیت از بازخواست کردن مقامات رژیم اشغالگر به جرم ارتکاب اقدامات خصمانه، نقض قانون بین المللی و منشور سازمان ملل و رفتارهای سرکوبگرانه نظاممند در حق شهروندان سوری ساکن سرزمینهای عربی اشغالی عاجز بوده است، آن هم به دلیل چتر حمایتی که برخی کشورهای غربی عضو دائم شورای امنیت و در راس آن آمریکا برای رژیم اشغالگر اسرائیلی تامین کرده است.
بسام صباغ افزود: مقامهای رژیم اشغالگر در نقض قوانین بین الملل و قطعنامههای بین المللی به حد بی سابقهای رسیدهاند و همچنان به تجاوزهای مکرر خود در سرزمینهای سوریه ادامه میدهند که نقض قطعنامه شماره ۳۵۰ سال ۱۹۷۴ شورای امنیت به شمار میرود.
صباغ گفت: در کمتر از یک سال گذشته اسرائیل بیش از پنجاه بار به سوریه تجاوز کرده که با شهادت شمار زیادی غیرنظامی و تخریب اموال و دارایی آنان همراه شده است و همزمان مسئولین رژیم اشغالگر به نقض نظاممند حقوق بشر و حقوق بین الملل بشردوستانه در جولان اشغالی سوریه ادامه میدهند که از جمله جرایم آن شهرک سازی، تبعیض نژادی، بازداشت خودسرانه اهالی و شکنجه و آواره کردن و سرقت منابع طبیعی جولان است.
بسام صباغ بر حمایت سوریه از حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خود و تشکیل کشور مستقل فلسطینی در همه خاک فلسطین به پایتختی قدس تاکید کرد و گفت: حق پناهندگان فلسطینی برای بازگشت به سرزمینشان نیز بر اساس قطعنامه ۱۹۴ سال ۱۹۴۸ باید تضمین شود و هر معاملهای که مطابق با قطعنامههای سازمان ملل نباشد، قابل قبول نیست و باید به کشور فلسطین، حق عضویت کامل در سازمان ملل اعطا شود.