خواص گیاه نعناع Menta از روزگـاران قـدیم شـناخته شده و امـروزه هـم از عصـاره، بـرگ و اسـانس آن در طـب سنتی و در صنایع غذایی استفاده می شود. بیشـترین ماده مؤثر در اسانس نعنـاع منتـول نـام دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، خانم مهندس سارا قزلباش، کارشناس این پژوهشکده با اشاره به اینکه درماه مبارک رمضان بدن به دلیل شرایط متفاوت با ایام دیگر با کمبود آب مواجه است و جبران این کمبود، با برخی سبزیجات مانند نعناع گزینهی مناسبی است، گفت: نعناع یکی از بهترین گیاهان دارویی برای روزه داران است.
وی عنوان کرد: در ماه مبارک رمضان به علّت تغذیهی نادرست و کم تحرکی، اکثر افراد دچار یبوست میگردند. نعناع فیبر فراوانی دارد به همین دلیل یبوست را بهبود میبخشد، همچنین پوست صورت، در ماه رمضان به علّت کم آبی بدن، خواب ناکافی و تغذیهی نادرست، دچار خشکی و آکنه میشود. نعناع، در کاهش التهاب پوست مؤثر است.
خانم قزلباش خاطرنشان کرد: در طـب سـنتی از نعنـاع بـه عنـوان مقـوی معده، بادشکن، ضد درد، ضد تشـنج، آرام کننـده اعصـاب استفاده میشود. همچنین تحقیقات نشان داده است که اسانس نعناع از طریق کـاهش اسپاسـم عضـلات صـاف گـوارش منجـر بـه کـاهش درد در ناحیـه شـکم مـی شـود.
این کارشناس پژوهشکده افزود: عصاره آبی گیاه نعناع دارای خواص ضد دردی و ضد التهابی است و میتواند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی ضد دردی و ضد التهابی باشد، همچنین روغن نعناع اثر ضد باکتریای قوی داشته که میتوان اثر آن را با اثر آنتی بیوتیک جنتامایسین برابر دانست.
وی تأکید کرد: این گیاه سرشار از بتاکاروتین و ویتامین C است و در بهبود آکنه و نرمی پوست مؤثر واقع میشود. همچنین خاصیت ادرارآور دارد و با به کارانداختن کلیه ها، سموم را از بدن دفع میکند.