یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فواید مصرف کلم توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره فواید مصرف کلم اظهار کرد: خانواده کلم از نظر مواد مغذی دارای ویتامین k و فولات است.
او افزود: فولات برای خانمهای باردار به شدت اهمیت دارد و در میوه جات و سبزیجات یافت میشود، همچین کلم دارای ویتامین C، منگز و ویتامین B ۶ است که ویتامین B ۶ آن میتواند در متابولیسم بدن، فرایندهای متابولیسمی نقش داشته باشد.
جوزدانی تصریح کرد: کلم به علت لوتئین و بتاکاروتین در کاهش التهاب قلبی و بهبود بیماریهای قلبی_ عروقی و جلوگیری از آنها موثر باشد، همچنین مصرف مرتب کلم میتواند باعث کاهش التهاب در مفاصل شود و درد را کاهش دهد.
او با بیان اینکه ویتامین C کلم در ساخت کلاژن بدن تاثیرگذار است، تاکید کرد: کلم باعث افزایش جذب آهن بدن میشود و مطابق مطالعات تاثیر زیادی در کاهش ابتلا به سرطان ریه دارد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: از آن جایی که کلم به صورت خام در کنار مواد غذایی مصرف میشود جذب آهن را در بدن بالا میبرد و فیبر نامحلول موجود در آن یبوست را کاهش داده و فیبرهای محلول آن باکتریهای مفید روده را افزایش خواهد داد و باعث تولید ویتامین K و ویتامین B ۱۲ در بدن میشوند.
جوزدانی درباره تاثیر مصرف کلم بر افرادی که شیمی درمانی میکنند، گفت: افرادی که شیمی درمانی، پرتودرمانی و رادیو تراپی میشوند با مصرف کلم میتوانند اثرات مخرب ناشی از مواد مضر رادیوتراپی و شیمی درمانی را کاهش دهند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: در مصرف تمامی مواد غذایی باید تعادل را رعایت کرد، به همین علت مصرف زیاد کلم میتواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی، نفخ و ... میشود و داروهای والفارین به علت اینکه رقیق کننده خون هستند به هیچ عنوان نباید با کلم مصرف شوند.
جوزدانی با بیان اینکه کلم میتواند در بهبود زخمهای گوارشی و معده نقش داشته باشد، تاکید کرد: مصرف کلم باید متعادل باشد و کسانی که دچار مشکلات گوارشی هستند باید به صورت پخته مصرف شود و کسانی که کم کاری تیروئید دارند حتما به شیوه پخته و محدود از آن استفاده کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: ترشی کلم باعث افزایش باکتریهای مفید روده شده و مصرف آن حتما توصیه میشود، همچنین از آن جایی که کلم طعم تندی دارد باید به مدت ۱۰ دقیقه بعد از خرد کردن مصرف شود تا طعم تند آن از بین برود.
جوزدانی با بیان اینکه کلم دارای کلسیم بالایی نیست، تاکید کرد: طبق مطالعات جدید نباید از کلم به عنوان منبع کلسیم استفاده کرد چرا که تامین کننده کلسیم بدن نخواهد شد.