با اجرای حدود 100 هزار هکتار طرح آبخیزداری ،سطح اراضی اجرا شده این طرح به 650 هزار هکتار تا پایان سال 99 رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان،مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با تشریح برنامه های اجرا شده آبخیزداری در استان گفت: طرح های آبخیزداری در 15 حوزه آبخیز با 320 هزار هکتار وسعت در گلستان در حال اجراست که 100 هزار هکتار آن با اعتبارات سال 98 و سال99 اجرا شد .
عبد الرحیم لطفی افزود در صورت تامین اعتبار و اجرای 220 هزار هکتار باقیمانده در سال جدید ، وسعت طرح آبخیز داری انجام شده استان به 770هزار هکتار خواهد رسید.
وی افزود: از 15 حوزه ، طرح های آبخیزداری در حوزه های محمد آباد کتول ، نوکنده و سرمحله بندرگز ،زیارت گرگان و قویجق کلاله تا پایان سال 99 به پایان رسیدو حوزه های باقیمانده هم از 70 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان تیر 1400 تکمیل می شود.
وی در خصوص اعتبارات حوزه آبخیزدار گفت: طرح های 100 هزار هکتاری با 100 میلیارد تومان اجرا شده و تکمیل طرح 220 هزار هکتاری به150 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به اجرای طرح کنترل خندق برای جلوگیری از فرسایش شیار ها به سمت روستا های در معرض خطر اشاره کرد و افزود: با اجرای این طرح از جابجایی روستا های قره آقاج،قویجق و چالجه کلاله و روستای قرناق مراوه تپه جلوگیری شد.
به گفته لطفی سه نوع عملیات آبخیزداری شامل مکانیکی ،بیومکانیکی و بیولوژیک است که ایجاد سازه های کنترل سیلاب،گابیونی، سنگی ملاتی ،سرریز های بتنی ،سرشاخه گیر در نوع مکانیکی و عملیات تراس بندی ،بانکت وهلالی در نوع بیو مکانیکی و عملیات کاشت نهال درختان مثمر و غیر مثمر،بوته کاری، بذر کاری،بذر پاشی ،کود پاشی ، احیاء مراتع و کشت آتریپلکس نوع بیولوژیک را شامل می شود.
وی اجرای همه طرح های فوق را در راستای طرح ترسیب کربن دانست و افزود: 50 درصد عملیات بیولوژیک با مشارکت بهره برداران انجام می شود.
لطفی ،زراعت چوب در اراضی خصوصی را یکی از طرح های درآمدزای اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری برشمرد و افزود :با اینکه برای اجرای این طرح ها یک میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته ایم مردم بخاطر مشکل بودن بروکراسی بانکی با هزینه شخصی زراعت چوب را انجام می دهند و با دریافت نهال رایگان کار کشت و آبیاری و مراقبت از نهالها را پی گیری می کنند.
وی با اشاره به اولویت بندی نوع نهالهای کشت شده در اراضی طرح گفت:تلاش می کنیم با کشت درختانی مانند بلوط زمینه استقرار درختان هیرکانی از جمله نمدار را در این اراضی فراهم کنیم.