به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما پایگاه اینترنتی القدس العربی در سرمقاله خود نوشت: امانوئل مکرون رهبری مخالفت با واردات واکسن اسپوتنیک وی روسیه را برعهده گرفته است.
البته این کار به علل علمی انجام نمیشود؛ بلکه صرفا در راستای اهداف ژئوپلیتیک برای جلوگیری از اعطای فرصت به مسکو به منظور اظهار فضل در برابر اروپا است؛ آن هم در شرایطی که غرب برای مقابله با سیاست روسیه آماده میشود. مکرون خشم برخی از اروپاییها از جمله آلمان را برانگیخت که از تأخیر در ازسرگیری زندگی طبیعی با استفاده از واکسینه کردن همگان، نگرانند.
فرانسه بر سر راه تأیید شدن واکسن اسپوتنیک وی روسیه در اتحادیه اروپا سنگ اندازی میکند. اظهارات مکرون در گفتگو با شبکه سی بی سی آمریکا مبنی بر دشوار بودن اعطای مجوز به واکسن روسی در زمانهای معقول، واضح و روشن بود.
روزنامه لوموند نوشت این موضوع به ارزیابیهای ژئوپلیتیک مکرون مرتبط است که ترجیح میدهد به واکسنهای غربی و در رأس آنها اروپایی اولویت دهد با اینکه میداند اتحادیه اروپا در تولید واکسن شکست خورده است.
این اظهارات با اظهارات پیشین رئیس جمهور فرانسه تناسب دارد که گفته بود جنگ جهانی جدیدی وجود دارد که در آن از واکسن کرونا به عنوان سلاح استفاده میشود.
ژان ایو لودریان وزیر خارجه وی نیز گفت چین و روسیه از طریق واکسن، سیاست نفوذ را در پیش میگیرند و ما هرگز در برابر آنها کوتاه نخواهیم آمد.
پاریس از طریق تیری برتون کمسیر فرانسوی تبار صنایع اتحادیه اروپا، در برابر تصویب استفاده از واکسن روسی سنگ اندازی میکند. وی پیش از این تصریح کرده بود اتحادیه اروپا مایل به ساخت واکسن اسپوتنیک وی نیست؛ زیرا به این واکسن نیاز ندارد.
در همین راستا، کانال ال سیای فرانسه پرسید آیا این کشور در مسیر تکیه بر واکسن اسپوتنیک ۵ سنگ اندازی میکند؟
این پایگاه در ادامه نوشت: مواضع فرانسه در این خصوص با طرح جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هماهنگ است که سیاست قاطعانه با روسیه را خواستار شده است. فرانسه در اتحادیه اروپا این سیاست را رهبری میکند، به طوری که مکرون در گفتگو با یک کانال آمریکایی بر لزوم ایجاد خطوط قرمز واضح و روشن تاکید کرد که روسیه در سیاست بین المللی و از جمله در اروپا نباید از آنها عبور کند.
برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان، ایتالیا و اسپانیا با مواضع فرانسه مخالفت میکنند، زیرا از یک سو، اروپا و در رأس آن شرکتها و مراکز فرانسوی در تولید واکسن خاص خود شکست خوردند و از سوی دیگر، این اقدام جلوی تنوع منابع واکسن را میگیرد، آن هم در حالی که اتحادیه اروپا به مقادیری از واکسن که قرار بود برسد، نرسیده است.
نگرانی اروپاییها از سیاست فرانسه ناشی از پیشرفت رقدرتهای بزرگ مانند آمریکا، چین و انگلیس در واکسینه کردن بخش زیادی از شهروندان خود و دل خوش بودن به ازسرگیری زندگی اقتصادی و اجتماعی با آغاز تابستان آینده است، آن هم در حالی که اتحادیه اروپا در این مسیر عقب مانده است. در صورتی که مقادیر کافی واکسن مدرنا، فایزر و جانسون اند جانسون تأمین نشود، برخی از کشورها از جمله آلمان، ایتالیا و اسپانیا به تکیه یک جانبه بر واکسن اسپوتنیک سوق داده میشوند، همان طور که برخی کشورهای اروپایی مانند مجارستان واکسن روسی را بدون مجوز اتحادیه اروپا وارد کردند.