ممنوعیت آتش زدن کاه و کلش در دزفول
هر گونه آتش زدن بقایای مزارع کشاورزی شهرستان دزفول پس از برداشت پیگرد قانونی خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رئیس این اداره ضمن اعلام ممنوعیت قانونی سوزاندن کاه و کلش مزارع تصریح کرد: متاسفانه همه ساله برخی کشاورزان طبق سنتی اشتباه پس از برداشت محصول در این فصل و خشک شدن باقیمانده گیاهان، اقدام به آتش زدن مزارع مینمایند.
رضا قپانچی پور خاطر نشان کرد: مضرات این عمل در بلند مدت کاهش عملکرد محصول به دلیل اثرات نامطلوب بر کیفیت خاک با از بین بردن مواد مغذی آن و افزایش ضریب آسیب پذیری محصول در برابر آفات، بیماری ها، سرما و گرما به دلیل کاهش مواد آلی خاک، کاهش نفوذپذیری و افزایش فرسایش خاک و در نتیجه بالا رفتن مصرف کودهای شیمیایی را درپی خواهد داشت.
وی با توجه به رسالت ادارات جهاد کشاورزی، بهداشت و محیط زیست در اتخاذ تصمیمهای پیشگیرانه جهت جلوگیری از آتش زدن کاه و کلش مزارع و با اشاره به ماده ۲۰ "قانون هوای پاک" این عمل را خلاف قانون دانست و گفت: وفق قانون مربوطه مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد و علاوه بر این بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲ و ۲۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۴۵ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع آتش زدن بقایای گیاهی جرم محسوب میشود.
بیشتر بخوانید:روش آتش زدن کاه و کلش، تخریب کننده محیط زیست
"قانون هوای پاک" شامل ۳۴ ماده و ۳۹ تبصره، تیر ماه ۱۳۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و از سوی دولت برای اجرا ابلاغ شده است. براساس ماده ۲۰ این قانون، سوزاندن بقایای گیاهی زمینهای زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی محکوم میشود.