دبیر کل حزب مردم سالاری گفت: با مشارکت بالای مردم در انتخابات هیچ کس ضرر نمیکند.
مصطفی کواکبیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما اگر بخواهیم ضریب امنیت ملی خود را بالا ببریم؛ منافع ملی مان را در عرصه بینالمللی ارتقا ببخشیم؛ قدرت بسیار زیادی در تحقق حاکمیت قانون در داخل کشور داشته باشیم؛ اقتدار حکومت را افزایش دهیم و به تصمیمات مسئولین نظام اعتبار ببخشیم باید پشتوانه رای مردم را داشته باشیم.
کواکبیان افزود: ما باید به دنبال مشارکت بالای ۷۰ درصد باشیم. در سال ۸۸ مردم تا ۸۵ درصد در انتخابات شرکت کردند. حالا آن را هم نخواستیم، ولی حالا تا ۶۵ یا ۷۰ درصد مشارکت مردمی داشته باشیم تا موفقیتها و دستاوردهای زیادی برای کلیت نظام و خود مردم داشته باشیم و انشالله این اتفاق بیفتد.
کواکبیان درباره مزیت رای بالا و پشتوانه مردمی یک دولت گفت: اگر واقعاً دولت بخواهد مطالبات مردم را دولت تحقق ببخشد با رای حداقلی قدرتش را نخواهد داشت، اما با رای حداکثری و پشتوانه آرای مردمی دولت بهتر میتواند منویات خواستهها تقاضاها و مطالبات مردم را به راحتی تحقق ببخشد.
وی تصریح کرد: هرچه ضریب مشارکت در انتخابات بالا باشد هیچ کس ضرر نمیکند. عدهای با کلیت نظام مخالفند و دوست ندارند مردم در انتخابات شرکت کنند آنها نه تحول و نه پیشرفت کشور و نه افزایش مشارکت را دوست ندارند و به روشهای مختلف هم میخواهند بحث کنند.
کواکبیان افزود: این موضوع را اگر دست اندرکاران متوجه شوند برای مقابله با این افرادی که اصل نظام را دوست ندارند و دوست دارند که مردم در انتخابات شرکت نکنند؛ حتماً با چشمان بازتری برای افزایش مشارکت برنامه ریزی میکنند.
ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای افزایش مشارکت مردم
این فعال سیاسی با بیان اینکه تحقق مشارکت حداکثری در شرایط کنونی نیازمند اتخاذ تمهیدات ویژه ای از سوی مسئولان برگزاری انتخابات است گفت : برای افزایش مشارکت مردم در شرایط کرونایی اتخاذ تدابیری همچون افزایش تعداد صندوقهای رای و یا ایجاد امکان برای اخذ رای از طریق فضای مجازی از منزل می تواند تاثیرگذار باشد .
وی گفت: همه باید همکاری کنند صدا و سیما هم در این رابطه خیلی نقش دارد و باید بحثها را طوری پیش ببرد که همه احساس کنند بی طرفی کامل در این رسانه وجود دارد. شورای محترم نگهبان با ایجاد بستر لازم برای حضور سلایق مختلف در میان نامزدها به افزایش مشارکت مردم کمک کند و این مسئله برای شوراهای شهر و روستا هم صادق هست.
کواکبیان با اشاره به نقش دولت در 100 روز باقیمانده از عمر کاری خود برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات افزود : دولت به هرشکلی در مدت باقیمانده باید وضعیت بهتری در گشایش اقتصادی مردم ایجاد شود و در این راستا ترسیم چشم انداز روشن تری از مذاکرات وین و امثال این اقدامات میتواند موثر باشد.
جمهوری سوم با ریل گذاری صداقت
کواکبیان با بیان اینکه با 50 برنامه در حوزه های مختلف پا به عرصه انتخابات گذاشته است گفت: ما واقعاً برای تغییر و تحول در عرصههای کشور برنامه داریم برنامههای بسیار منظمی که گفته ایم. ما ۵ برنامه اساسی داریم؛ ۱۵ برنامه اقتصادی و ۱۰ تا برنامه سیاست خارجی ۱۰؛ برنامه سیاست داخلی و ۱۰ تا هم برنامههای فرهنگی و اجتماعی که از جمله مهمترین شان طرح جمهوریت سوم و بازنگری در قانون اساسی اساسی است.
کواکبیان با اشاره به جزئیات برنام های اساسی خود گفت: در آن برنامههای اساسی هم تغییر و بازنگری قانون اساسی بر اساس اصل ۱۷۷ قانون اساسی به نام جمهوریت سوم پیش بینی شده است تا یک بار دیگر ملت را به رفراندوم برای قانون اساسی بکشیم و مردم بیایند و این بن بستهایی که در ساختار حقوقی نظام جمهوری اسلامی متاسفانه شاهدیم؛ برطرف کنیم.
وی درباره شعار انتخاباتی خود افزود: دولت ما دولت مردم سالار است. اما شعاری که باید مطرح شود در دفتر سیاسی هم تاکید کردند که (صداقت با مردم) و طرح اساسی هم همین تحقق جمهوریت سوم.
کواکبیان درباره رئوس برنامههای انتخاباتی خود گفت: هیچکدام از این برنامههای طرحی شده شعاری و تکراری و غیر قابل تحقق و وعدههای سر خرمن نیستو واقعاً روی آن کار کرده ایم.
استقلال بانک مرکزی شاه بیت برنامه اقتصادی
وی افزود: مثلاً در برنامههای اقتصادی یک نمونه بگویم استقلال بانک مرکزی یکی از مهمترین برنامههای اقتصادی ماست. متاسفانه در طول سالهای گذشته چه دولت فعلی و چه دولت قبلی و چه دولتهای قبل رییس بانک مرکزی در خدمت رئیس جمهور و دولت بود.
کواکبیان گفت: بخش مهمی از مشکلات سیستم بانکی ناشی از این واقعیت است که تصیمات مرتبط با بانک مرکزی در جای دیگر اتخاذ می شود به طول مثال بانک مرکزی با دستور دولت چند ده هزار میلیارد تومان پول بیت المال را صرف حل مشکل موسسات مالی اعتباری ورشکست ای همچون کاسپین؛ پدیده؛ ثامن کرد.
وی با تاکید بر اهمیت روابط خارجی برای تقویت ارزش پول ملی گفت : یک بخش از ارزش پول ملی به سیاست خارجی در عرصه بین المللی و دیپلماسی مربوط است، اما بخش دیگر به وضعیت کارآمدی سیستم و ارکان حکومتی به خصوص در دستگاههای اجرایی بر میگردد.
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری توسعه صادرات را یکی از الویت های مهم اقتصاد در شرایط کنونی می داند و می افزاید : در رابطه با رشد تولید ملی چندین سال مقام معظم رهبری بحثهای اقتصادی را در قالب شعار سال مطرح کرد اند سوال اینجاست که ولی واقعاً چند درصد به این رهنمود ها دارد عمل میشود؟ پلاکارد و بنر زیاد میزنیم. صدا و سیما گوشه تلویزیون همیشه شعار سال را حک میکند. میخواهم بگویم که بحث دراین باره زیاد است. انشالله باید گیوه را کشید و اقدامات اساسی به نفع ملت انجام داد.
دبیرکل حزب مردم سالاری گفت: شعار ما صداقت با مردم است. ارکان مختلف حکومتی باید با مردم روراست باشند واقعیت این است که چه دولت فعلی چه دولت قبلی چه حتی غیر دولت یعنی ارکان دیگر با مردم صداقت نداشته اند. من نمونههای فراوان دارم که اگر جایش بود میگفتم. آنها با مردم صادقانه صحبت نکردند و این عدم صداقت روحیه اعتماد عمومی را برای کلیت سیستم است که یه مقدار تضعیف کرده است.
وی افزود: شعار من صداقت با مردم است. حداقل بنده در هرجا بودهام شفاف حرفهایم را زدم و دقت نکرده ام که حرف هایم به چه کسی بر میخورد. برای رضای خدا گفته ام. نظر مردم را باید حتما لحاظ و رضایت مردم را جلب کنیم. مردم هر کسی را که صادق بپندارند حتماً آن طرفداری خواهند کرد. این جناح یا آن جناح فرقی نخواهد کرد.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به فضای انتخاباتی حاکم در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری 'گفت : با وجود اینکه 20 روز به آغاز ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده هنوز آن شور و هیجان و شعف انتخاباتی را که در دورههای قبل شاهد بودیم در این دوره نمیبینیم به طوری که قبلاً در استانها فضای انتخابات پرشور بود خود ما هم میتوانستیم به استانهای مختلف برویم، اما حالا یک مقدار کرونا تاثیرگذار بوده است.
وی گفت: با توجه به محدودیت برگزاری جلسات در دانشگاهها و مساجد در ماه مبارک رمضان هم اکنون فعالیت های انتخاباتی صرفاً به فضای مجازی محدود شده است.
خدمت انگیز اصلی کاندیداتوری
وی در پاسخ به پرسش که با چه انگیزهای قصد کاندیداتوری در این دوره از انتخابات را دارد گفت: به هرحال یک کنش گر سیاسی خیلی نسبت به امر انتخابات نباید بی تفاوت باشد. به اضافه اینکه یک حزب سیاسی حتماً به دنبال کسب قدرت هست. البته من با انگیزه اینکه قدرت برای خدمت باشد قصد حضور در انتخابات را دارم. شاید دورههای قبل بیشتر تمایل داشتم، ولی این دوره به هر حال کنگره نوزدهم مردمسالاری اصرار کردند که به اتفاق آرا که بنده در این عرصه حاضر شوم.
کواکبیان در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه خود را مصداق رجل سیاسی میدانید گفت : اگر کسی خودش را اصلح تصور نکند و پا در این عرصه بگذارد به نظرم خیانت کرده است ، من از ۱۵ و۱۶ سالگی در فعالیتهای سیاسی بودم. فکر میکنم که به هر حال میتوانم کاری انجام دهم و یک باری از دوش ملت بردارم.
وی گفت: ممکن است رجال سیاسی زیاد داشته باشیم. اما رجال سیاسی که بی برنامه هستند یا رجال سیاسی که پاشنههای آشیلی دارند و خدای نکرده رانتخواری فرزندان وابستگان و اطرافیان را دارند خودشان نباید وارد صحنه شوند. ولی آنهایی که میتوانند خدمت کنند و برنامه دارند باید وارد صحنه شوند.
دبیرکل حزب مردم سالاری در پاسخ به اینکه آیا از ویژگیهای لازم برای تصدی مسئولیت سنگین ریاست جمهوری برخوردار است گفت: واقعیت این است که ما در آموزههای دینی یاد گرفته ایم که اگر کسی میبینید دیگری بالاتر است و بهتر میتواند خدمت کند؛ نباید خود را جلو بیندازد. من واقعاً احساسم این است که کشور نیاز به تحول اساسی دارد و ما باید یک کاری برای برون رفت از مشکلات داشته باشیم.
وی افزود: من معتقدم اگر کسی با برنامه محوری جلو بیاید میتواند این تحولات را داشته باشد و مردم هم مشوق خوبی هستند برای این که میبینند در تعیین سرنوشتشان دخیل هستند. مثلاً ما ۵۰ برنامه تنظیم کردهایم که پنج تا برنامه اساسی هست ۱۵ تا برنامه اقتصادی ۱۰ و برنامه سیاست خارجی و ۱۰ تا برنامه سیاست داخلی و ۱۰ تا برنامه فرهنگی و اجتماعی تنظیم کرده ایم.
انتخاب گزینه نهایی از میان 10 چهره در جبهه اصلاحات
وی درباره آخرین رایزنیها برای تعیین نامزد نهایی جبهه اصلاحات افزود: هنوز در جبهه اصلاحات ایران درباره مصداقها صحبت نکرده ایم و چیزی مطرح نشده است. آئین نامهای تنظیم شده که مثلاً هر ۱۰ نفر از این اعضا مطرح کردهاند که بتواند در عرصه وارد شود و اگر یک سوم رای آورد آن وقت برای مصاحبه بیاید و نهایتاً باید دو سوم آرا را کسب کند و برای اینکه به یک نامزد واحد برسیم باید به یک نظرسنجی عمومی مراجعه کنیم.
کواکبیان گفت: این پروسه هنوز انجام نشده است. قبلا نوع نگاهها به سید حسن خمینی بود که ایشان هم بعد از مشورت با مقام معظم رهبری کنارهگیری کردند. البته درباره ایشان هم اسم مطرح نشده بود، اما بعضی گمانهزنیها مطرح بود. درباره اسامی دیگر هم گمانهزنی زیاد است، ولی سر اینکه اسم مشخصی مطرح بشود هنوز مطرح نشده است.
دبیرکل حزب مردم سالاری درباره اینکه آیا جزو گزینههای پیشنهادی ناسا (نهاد اجماع ساز اصلاحات) است افزود: من در مصاحبه دیگر هم گفتم اصلاً این کلمه ناسا نمیدانم از کجا درآمده است؟ ظاهرا عدهای علاقهمند به سیستم فضایی آمریکا هستند و دائم میگویند ناسا! ما ناسا نداریم. ما جبهه اصلاحات ایران داریم. جبهه اصلاحات ایران یک نهادی برای اجماع سازی درست کرده است و ۷ یا ۸ جلسه فعالیت داشته که این فعالیتها ادامه خواهد داشت. اگر زمان لازم برای بحث بخواهد حتماً ما هم این پروسه را طی خواهیم کرد.
کواکبیان درباره اینکه کدام گزینههای مطرح به جبهه اصلاحات معرفی شدند گفت: هیچ گزینه مطرحی به عنوان مصداق معرفی نشده است. مثلاً بحث به جناب آقای دکتر جواد ظریف در گمانهزنیها بوده است و حتی من در برخی مصاحبه هایم اسم ایشان را آوردهام، ولی خود ایشان تا به حال نپذیرفتند و باید بریم جلو ببینم چه اتفاقی میافتد.
وی درباره بخت بیشتر برخی از گزینههای مطرح در این جبهه افزود: به وضعیت رای گیری داخل جبهه اصلاحات مربوط است. با گزینهها نشست خواهند داشت و مصاحبه میگیرند بطور حتم اگر کسی برنامه بهتری برای ایجاد تغییر و تحول در اجتماع مطرح کند حتما آرا بیشتری میآورد. فعلاً درباره هیچ کسی به صورت مصداقی بحث نشده است. گمانه زنیهای درون تشکلهای هست، ولی در مجموع تا به حال هیچ بحثی در این رابطه نشده است.
کواکبیان درباره اینکه اگر به عنوان کاندید نهایی جبهه اصلاحات انتخاب نشود همچنان مستقل در صحنه انتخابات باقی خواهد ماند گفت:یک پروسه به نظرسنجیها مربوط میشود طبیعتاً اگر احساس کنم که مردم نه به من و نه به برنامههایم اقبالی ندارند چرا مقابله کنیم؟ حتماً مقابله نخواهیم کرد.
وی درباره اینکه بعد از کناره گیری آقای حسن خمینی احتمال داوطلبی آقای ظریف بیشتر شده و ممکن است وی به عنوان نامزد نهایی معرفی شود افزود: من شخصا ۲ یا ۳ بار با آقای ظریف صحبت کردم. گفتم کارم دیپلماسی و راهبردهای سیاست خارجی هست. وی منعی برای ریاست جمهوری درست نکردند تعبیرشان این بود. حالا اگر درخواستها و بحثهایی شود و ایشان بپذیرند دیگر بحث جناحی مطرح نیست.
اصلاح طلب ها کاندیدای نیابتی نخواهند داشت
وی گفت: ما مصوبه داریم که حتماً کاندیدای ما باید از بین اصلاحطلبها باشد. اینطور نیست که برویم قرض بگیریم و نیابتی خرج کنیم. درباره دکتر ظریف شخصیت تکنوکراتی وی بیشتر مطرح است که عنصر موفقی در مذاکرات و عرصه دیپلماسی بوده است. الان یکی از مشکلات ما بحثهای سیاست خارجی است. از این نظر ایشان مورد توجه قرار دارد نه اینکه بگوییم ایشان ایشان اصولگرا نیست یا اصلاح طلب هست اینطور وصف نشده است.
کواکبیان درباره نامزد شدن آقای لاریجانی افزود: مبارک است ایشان هم تشریف بیاورند آمدن، ولی ما به عنوان جبهه اصلاحات ایران تصویب کرده ایم که خط قرمز ما این است که از بین کسانی که جزو اصلاح طلبها نیستند بطور حتم حمایت نمیکنیم. چون تجربه کرده ایم. یک کسی آمد؛ ما کلی تلاش کردیم بعداً نه خودش؛ خودش را اصلاح طلب میدانست و نه ما آن را اصلاح طلب میدانستیم. هیچ وقت هم به ما پاسخگو نبود و میگفت آقا شما اصلاً چه کاره بودید؟! در جواب میگفتیم ما نقش داشتیم پاسخ میدادند که بیخود! ما خودمان رای داشتیم. حالا هم هر کسی باید در جناح خودش پاسخگویی داشته باشد و این بحثها را نخواهیم داشت.
دبیر کل حزب مردم سالاری درباره ۱۰ نامزد جریان اصلاحات گفت: همین نفراتی هستند که اسامی شان مطرح است و یکی از آنها هم من هستم. ولی این افراد ثبت نام نهایی نکردکه اند و پروسه تایید صلاحیت شان در شورای نگهبان انجام بشه و بعد هم در عرصه نظرسنجیها بیشترین آرا را داشته باشند و بتوانند نامزد بشوند به این صورت نیست.
وی گفت: ما باید از تعدد نامزدها به شدت پرهیز کنیم و من هم موافق این نیستم. حالا بعضیها میگویند که اشکال ندارد بالاخره اگر چند نفر باشند در مناظرهها شرکت میکنند، ولی نهایتاً باید یک نفر به مردم معرفی نهایی شود. ممکن است بیشتر از ده نفر هم به مردم مطرح شوند، ولی فعلاً هیچ تصمیم خاصی را روی نامزد واحدی اتخاذ نشده است.